Masovna tuča Albanaca i Eritrejaca

U jednom od hamburških centara za prijem azilanata ponovo je došlo do tuče između Albanaca i Eritrejaca.

Svijet 14.04.2015 | 19:17
Masovna tuča Albanaca i Eritrejaca

Utočište se nalazi u neposrednoj blizini grada, u mestu Harburg. Nakon što se u subotu desila masovna tuča 40 azilanata u ovom prihvatilištu (EAZ), policija je bila primorana da izbori sa još jednim incidentnom u ponedeljak uveče, za koji se još uvek ne zna tačan razlog.

Oko ponoći pojavio se Eritrejac sa povredom na glavi u jednoj policijskoj stanici u Hamburgu i izjavio je da ga je tuklo nekoliko Albanaca. Znajući šta se desilo samo nekoliko dana ranije, policija je odlučila da odmah spreči dalja dešavanja ovog tipa i angažovala je nekoliko civilnih lica, 15 policijskih automobila i jedan helikopter kako bi sprečila masovnu tuču. Povređeni Eritrejac je zbrinut u bolnicu.

Masovna tuča zbog prljavog veša

Prema izjavama policije, još uvek nije poznat tačan razlog zbog koga je došlo do ove tuče. Oni veruju da je ovo samo nastavak incidenta koji se dogodio samo nekoliko dana ranije. Do te svađe je došlo zbog velike količine prljavog veša i loše organizacije vezane za korišćenje veš mašine. Ovo je za njih veliki problem, uzimajući u obzir da na izuzetno malom prostoru živi i do 720 ljudi.

Tukli su se gredama, stolicama i motkama

U prihvatnom centru su smeštena i do 4 čoveka na 15 kvadratnih metara! Tuča u subotu je rezultirala sa 40 povređenih muškaraca, koji su navalili jedni na druge gredama, stolicama i motkama. Zaposleni ove ustanove bili su primorani da pozovu policiju da interveniše, piše Welt.de.

Nakon što je policija stigla sa 19 automobila, jednim vozom punim policajaca i jednim helikopterom, konflikt je smiren. 18 osoba je uhapšeno, četvorica su poslata u bolnicu a 16 muškaraca je povređeno. Svi koji su učestvovali u ovoj tuči imali su između 20 i 40 godina.

Palili stvari jedni drugima

Prema zaposlenima u ovom centru, učesnici u ovom incidentu bili su iz različitih smeštaja za azilante u Hamburgu! U nedelju su i neki muškarci koji su bili u privremenom pritvoru, došli do prihvatnog centra i napali ostale. Oni su odjurili do obližnjeg skloništa i zapalili odeću i dušek jednog od stanovnika. Tada je policija morala da interveniše zajedno sa vatrogascima.

Izvor: Kurir

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

JA

14.04.2015 17:56

Hoce to hoce kada pustiš Albance u svoju zemlju!!!Oni odmah hoce svoj dio,ali nije to Kosovo RODJO!!!

ODGOVORITE
Name

xxx

14.04.2015 21:49

Kada puste Albance,prvo traže da jedu...poslije toga zaborave da su bili gladni i zašto su došli

ODGOVORITE