Толе: Ма, неће нас УЕФА избацити! Ваљда.....

Поводом најава да би УЕФА и ФИФА могле жестоко да казне Фудбалски савез Србије, први човек српског фудбала Томислав Караџић каже: "Постоји могућност, али су шансе за то веома, веома мале".

Фудбал 15.04.2015 | 13:00
Толе: Ма, неће нас УЕФА избацити! Ваљда.....

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав Караџић изјавио је данас да нема реалних шанси да репрезентација Србије буде избачена са великих такмичења, али да постоји и та могућност.

"Не постоји реална могућност избацивања репрезентације. Казне су такве какве јесу, нису нимало лагане, посебно за нас. Свако има своје стрпљење, а праг толеранције је близу. Ако се буду понављали слични проблеми, мислим да ће санкције бити теже него досад, подразумевајући и удаљавање са такмичења. Надам се да до тога неће доћи", рекао је Караџић новинарима у Старој Пазови.

"Стање на стадионима на Балкану је трн у оку ФИФА и УЕФА. Неко као данамерно ово ради, да се такве ствари понављају", додао је он.

Квалификациона утакмица за Европско првенство између Србије иАлбаније прекинута је у Београду након што се изнад терена појавиодрон са транспарентом са мапом "велике Албаније", што је изазвалосукоб на терену у којем су учествовали и навијачи.

УЕФА је због тога победу доделила Србији,али јој је и одузела три бода, па репрезентација сада има један боднакон пет кола Групе И квалификација.

"Не браним никога, ни себе, тренера, играче, али за наше слаберезултате постоје околности и разлози", истакао је Караџић.

Према његовим речима, неприхватљиво је то што се не зна ко је починилац инцидената на утакмици са Албанијом, али и на сусрету са Италијом у Ђенови из 2010. године, који је такође прекинут.

"Апсолутно је неприхватљиво, невероватно и нејасно да се дешавају такве ствари у два маха и да не знамо ко је починилац. Чекали смо извештај око Ђенове и нисмо га добили. Нама је та утакмица утицала на ток ствари. То се исто десило и са Албанијом", рекао је он.

Српски и албански савези уложили су жалбу Суду за спортскуарбитражу (ЦАС) у Лозани, а епилог се очекује у петак.

"Надам се да ћемо за ових неколико дана добити информације шта седешавало око дрона. Много теже случајеве је ова држава решила. Незнам зашто ми немамо ту информацију и везане су нам руке око нашегнаступа за жалбу. Чврсти, јасни, прецизни и истражни докази би намдоста помогли. У противном, одговор на питање зашто немаинформација, остаје и даље под велом тајни", рекао је Караџић.

Он је истакао да постоје шансе да ЦАС уважи жалбу Србије.

"Није све изгубљено, шансе постоје, иако не кажем да су велике, алиби биле веће да имамо јасне и чврсте доказе да предочимо суду.Нешто имамо припремљено, нешто чекамо", рекао је Караџић.

Према његовим речима, ФСС поред свега тога преузима одговорност занеуспех репрезентације.

"Екипа мора много амбициозније да уђе у следеће утакмице. Још самуверен да имамо шансу да дођемо до баража и да са другим приступомто можемо да обезбедимо", рекао је Караџић.

Репрезентација Србије ће наредну квалификациону утакмицу за Европскопрвенство играти 13. јуна против Данске у Копенхагену.

Коментари / 0

Оставите коментар