Tole: Ma, neće nas UEFA izbaciti! Valjda.....

Povodom najava da bi UEFA i FIFA mogle žestoko da kazne Fudbalski savez Srbije, prvi čovek srpskog fudbala Tomislav Karadžić kaže: "Postoji mogućnost, ali su šanse za to veoma, veoma male".

Fudbal 15.04.2015 | 13:00
Tole: Ma, neće nas UEFA izbaciti! Valjda.....

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić izjavio je danas da nema realnih šansi da reprezentacija Srbije bude izbačena sa velikih takmičenja, ali da postoji i ta mogućnost.

"Ne postoji realna mogućnost izbacivanja reprezentacije. Kazne su takve kakve jesu, nisu nimalo lagane, posebno za nas. Svako ima svoje strpljenje, a prag tolerancije je blizu. Ako se budu ponavljali slični problemi, mislim da će sankcije biti teže nego dosad, podrazumevajući i udaljavanje sa takmičenja. Nadam se da do toga neće doći", rekao je Karadžić novinarima u Staroj Pazovi.

"Stanje na stadionima na Balkanu je trn u oku FIFA i UEFA. Neko kao danamerno ovo radi, da se takve stvari ponavljaju", dodao je on.

Kvalifikaciona utakmica za Evropsko prvenstvo između Srbije iAlbanije prekinuta je u Beogradu nakon što se iznad terena pojaviodron sa transparentom sa mapom "velike Albanije", što je izazvalosukob na terenu u kojem su učestvovali i navijači.

UEFA je zbog toga pobedu dodelila Srbiji,ali joj je i oduzela tri boda, pa reprezentacija sada ima jedan bodnakon pet kola Grupe I kvalifikacija.

"Ne branim nikoga, ni sebe, trenera, igrače, ali za naše slaberezultate postoje okolnosti i razlozi", istakao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, neprihvatljivo je to što se ne zna ko je počinilac incidenata na utakmici sa Albanijom, ali i na susretu sa Italijom u Đenovi iz 2010. godine, koji je takođe prekinut.

"Apsolutno je neprihvatljivo, neverovatno i nejasno da se dešavaju takve stvari u dva maha i da ne znamo ko je počinilac. Čekali smo izveštaj oko Đenove i nismo ga dobili. Nama je ta utakmica uticala na tok stvari. To se isto desilo i sa Albanijom", rekao je on.

Srpski i albanski savezi uložili su žalbu Sudu za sportskuarbitražu (CAS) u Lozani, a epilog se očekuje u petak.

"Nadam se da ćemo za ovih nekoliko dana dobiti informacije šta sedešavalo oko drona. Mnogo teže slučajeve je ova država rešila. Neznam zašto mi nemamo tu informaciju i vezane su nam ruke oko našegnastupa za žalbu. Čvrsti, jasni, precizni i istražni dokazi bi namdosta pomogli. U protivnom, odgovor na pitanje zašto nemainformacija, ostaje i dalje pod velom tajni", rekao je Karadžić.

On je istakao da postoje šanse da CAS uvaži žalbu Srbije.

"Nije sve izgubljeno, šanse postoje, iako ne kažem da su velike, alibi bile veće da imamo jasne i čvrste dokaze da predočimo sudu.Nešto imamo pripremljeno, nešto čekamo", rekao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, FSS pored svega toga preuzima odgovornost zaneuspeh reprezentacije.

"Ekipa mora mnogo ambicioznije da uđe u sledeće utakmice. Još samuveren da imamo šansu da dođemo do baraža i da sa drugim pristupomto možemo da obezbedimo", rekao je Karadžić.

Reprezentacija Srbije će narednu kvalifikacionu utakmicu za Evropskoprvenstvo igrati 13. juna protiv Danske u Kopenhagenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar