МК: Троицки прескочио Клижана! Слиједи Изнер!

Српски тенисер Виктор Троицки пласирао се у друго коло турнира из Мастерс 1000 серије у Монте Карлу.

Тенис 14.04.2015 | 16:40
МК: Троицки прескочио Клижана! Слиједи Изнер!

Он је савладао 29. тенисера света Мартина Клижана са 7:6 (7-5), 5:7, 6:2, а у наредној рунди чека га Американац Џон Изнер.

Троицки је и раније могао да заврши меч, пошто је имао брејк вишка у другом сету, али је на крају ипак славио у три сета против момка који је у недељу освојио трофеј у Казабланки.

У првом сету оба тенисера лако су освајали гемове на свој сервис и нисмо видели ниједну брејк лопту. Клижан је имао два поена предност у тај брејку, водио је и са 5:4, уз два своја сервиса, али Троицки је везао три поена и освојио први сет.

Чинило се да ће Виктор релативно брзо доћи до победе после брејка и вођства 3:1 у другом сету, али у финишу тог дела игре уследио је пад, па је Словак преокренуо и изборио трећи сет.

Троицког то није обесхрабрило и већ на старту трећег сета направио је брејк. У наредна два гема на свој сервис Виктор је спасао укупно седам брејк лопти и тада је меч преломљен – убрзо је Троицки направио још један брејк и окончао меч за два сата и 37 минута.

Са Џоном Изнером, супарником у следећем колу, Троицки је играо четири пута и три пута је победио, али нису се састали од 2011. године. У једином мечу на шљаци, 2010. године у Дејвис купу, Троицки је победио у четири сета.

Коментари / 0

Оставите коментар