MK: Troicki preskočio Kližana! Slijedi Izner!

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo turnira iz Masters 1000 serije u Monte Karlu.

Tenis 14.04.2015 | 16:40
MK: Troicki preskočio Kližana! Slijedi Izner!

On je savladao 29. tenisera sveta Martina Kližana sa 7:6 (7-5), 5:7, 6:2, a u narednoj rundi čeka ga Amerikanac Džon Izner.

Troicki je i ranije mogao da završi meč, pošto je imao brejk viška u drugom setu, ali je na kraju ipak slavio u tri seta protiv momka koji je u nedelju osvojio trofej u Kazablanki.

U prvom setu oba tenisera lako su osvajali gemove na svoj servis i nismo videli nijednu brejk loptu. Kližan je imao dva poena prednost u taj brejku, vodio je i sa 5:4, uz dva svoja servisa, ali Troicki je vezao tri poena i osvojio prvi set.

Činilo se da će Viktor relativno brzo doći do pobede posle brejka i vođstva 3:1 u drugom setu, ali u finišu tog dela igre usledio je pad, pa je Slovak preokrenuo i izborio treći set.

Troickog to nije obeshrabrilo i već na startu trećeg seta napravio je brejk. U naredna dva gema na svoj servis Viktor je spasao ukupno sedam brejk lopti i tada je meč prelomljen – ubrzo je Troicki napravio još jedan brejk i okončao meč za dva sata i 37 minuta.

Sa Džonom Iznerom, suparnikom u sledećem kolu, Troicki je igrao četiri puta i tri puta je pobedio, ali nisu se sastali od 2011. godine. U jedinom meču na šljaci, 2010. godine u Dejvis kupu, Troicki je pobedio u četiri seta.

Komentari / 0

Ostavite komentar