МК: Ноле с пола снаге до 3. кола!

Новак Ђоковић победио је Алберта Рамоса са 6:1, 6:4 у другом колу турнира из Мастерс 1000 серије у Монте Карлу.

Тенис 14.04.2015 | 16:20
МК: Ноле с пола снаге до 3. кола!

У свом првом мечу на шљаци ове сезоне Новак је одиграо онолико колико је било потребно за победу и без већих проблема дошао је до тријумфа.

У трећем колу Новак ће играти са бољим из дуела Бернард Томић – Адријан Хајдер-Маурер.

Први сет Ђоковић је добио врло лако – једини гем изгубио је при вођству 4:0, а у првом делу игре био је изузетно агресиван и неколико пута је изашао на мрежу. У другом сету Рамос је пружио нешто јачи отпор, али није дуго издржао – при резултату 3:3 Новак је направио брејк и до краја га је рутински сачувао.

Ђоковић је већ једном у каријери освојио трофеј у Кнежевини, пошто је пре две године у финалу савладао Рафаела Надала.

Ток меча:
Први гем Новак је лако добио, а већ у другом направио је брејк после четврте шансе – видели смо један спектакуларан поен у којем је Ђоковић лобовао ривала после смеча, али било је и неколико грешка. Управо једном Рамосовом из форхенда Новак је реализовао четврту брејк прилику за вођство 2:0.

Ђоковић је играо агресивно, неколико пута изашао је и на мрежу и било је јасно да држи конце меча у својим рукама. И у следећем гему на сервис ривала Новак је направио брејк поново искористивши четврту брејк лопту – после дроп шота уследио је Ђоковићев лоб, а онда и смеч којим је поен окончан (4:0).

Уследило је мало опуштање, пошто је Рамос направио брејк, али Новак је узвратио истом мером и онда је привео сет крају – 6:1.

Шпанац је на старту другог сета освојио два гема на свој сервис релативно лако, а онда је у четвртом гему намучио српског тенисера. Новак је нешто чешће грешио него у првом сету, од 40:0 дозволио је противнику да се врати у гем, а онда га је ипак освојио после шест изједначења (2:2).

Рамос је освојио следећи гем, а онда је уследила нешто дужа пауза – између сетова подлога није попрскана водом, тако да је на једној страни постало посебно клизаво.

Пауза је потрајала седам минута, а Новаку је очигледно више пријала – освојио је гем на свој сервис, а онда је у наредном гему изванредном бекхенд дијагоналом дошао до две везане брејк лопте. Прву је Рамос спасао, али је на другој покушао ризичну форхенд паралелу и промашио је – 4:3 за Ђоковића.

До краја је српски тенисер рутинскии сачувао предност и остварио је победу за 86 минута игре.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цвијетин туско

14.04.2015 15:40

Па није ми јасно засто се поједини тенисери дзаба муце поготово они ниско рангирани, засто не предају мец кад је им Дјоковиц противник.

ОДГОВОРИТЕ