MK: Nole s pola snage do 3. kola!

Novak Đoković pobedio je Alberta Ramosa sa 6:1, 6:4 u drugom kolu turnira iz Masters 1000 serije u Monte Karlu.

Tenis 14.04.2015 | 16:20
MK: Nole s pola snage do 3. kola!

U svom prvom meču na šljaci ove sezone Novak je odigrao onoliko koliko je bilo potrebno za pobedu i bez većih problema došao je do trijumfa.

U trećem kolu Novak će igrati sa boljim iz duela Bernard Tomić – Adrijan Hajder-Maurer.

Prvi set Đoković je dobio vrlo lako – jedini gem izgubio je pri vođstvu 4:0, a u prvom delu igre bio je izuzetno agresivan i nekoliko puta je izašao na mrežu. U drugom setu Ramos je pružio nešto jači otpor, ali nije dugo izdržao – pri rezultatu 3:3 Novak je napravio brejk i do kraja ga je rutinski sačuvao.

Đoković je već jednom u karijeri osvojio trofej u Kneževini, pošto je pre dve godine u finalu savladao Rafaela Nadala.

Tok meča:
Prvi gem Novak je lako dobio, a već u drugom napravio je brejk posle četvrte šanse – videli smo jedan spektakularan poen u kojem je Đoković lobovao rivala posle smeča, ali bilo je i nekoliko greška. Upravo jednom Ramosovom iz forhenda Novak je realizovao četvrtu brejk priliku za vođstvo 2:0.

Đoković je igrao agresivno, nekoliko puta izašao je i na mrežu i bilo je jasno da drži konce meča u svojim rukama. I u sledećem gemu na servis rivala Novak je napravio brejk ponovo iskoristivši četvrtu brejk loptu – posle drop šota usledio je Đokovićev lob, a onda i smeč kojim je poen okončan (4:0).

Usledilo je malo opuštanje, pošto je Ramos napravio brejk, ali Novak je uzvratio istom merom i onda je priveo set kraju – 6:1.

Španac je na startu drugog seta osvojio dva gema na svoj servis relativno lako, a onda je u četvrtom gemu namučio srpskog tenisera. Novak je nešto češće grešio nego u prvom setu, od 40:0 dozvolio je protivniku da se vrati u gem, a onda ga je ipak osvojio posle šest izjednačenja (2:2).

Ramos je osvojio sledeći gem, a onda je usledila nešto duža pauza – između setova podloga nije poprskana vodom, tako da je na jednoj strani postalo posebno klizavo.

Pauza je potrajala sedam minuta, a Novaku je očigledno više prijala – osvojio je gem na svoj servis, a onda je u narednom gemu izvanrednom bekhend dijagonalom došao do dve vezane brejk lopte. Prvu je Ramos spasao, ali je na drugoj pokušao rizičnu forhend paralelu i promašio je – 4:3 za Đokovića.

Do kraja je srpski teniser rutinskii sačuvao prednost i ostvario je pobedu za 86 minuta igre.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Cvijetin tusko

14.04.2015 15:40

Pa nije mi jasno zasto se pojedini teniseri dzaba muce pogotovo oni nisko rangirani, zasto ne predaju mec kad je im Djokovic protivnik.

ODGOVORITE