Нарко-дилеру 10 мјесеци затвора

Тужилаштво Брчко дистрикта закључило је споразум о признању кривице са Анелом Јуканом /22/, оптуженим за продају марихуане већем броју лица, који је на основу тога правоснажно осуђен на 10 мјесеци затвора.

Босна и Херцеговина 14.04.2015 | 15:36
Нарко-дилеру 10 мјесеци затвора

Секретар Тужилаштва Самир Бегановић рекао је новинарима да је Јукан споразумом са Тужилаштвом прихватио оптужбе да је током прошле године у дистрикту неовлашћено за новац прометовао више од стотину грама марихуане, на основу чега је правоснажно осуђен на 10 мјесеци затвора.

"Споразум између Тужилаштва Брчко дистрикта и оптуженог закључен је током припрема за рочиште за изјашњење о кривици два мјесеца након подизања оптужнице у овом предмету. Након тога Основни суд у Брчком донио је пресуду прихвативши споразум странака у цијелости", навео је Бегановић.

Према његовим ријечима, на основу споразума и доказа предатих суду уз оптужницу правоснажно је утврђено да је оптужени починио кривично дјело неовлашћене производње и стављања у промет опојних дрога.

Пресудом је уважен и захтјев Тужилаштва да Јукану буду одузете опојне дроге и други предмети коришћени за извршење овог кривичног дјела.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

007

14.04.2015 15:28

То је пре награда него осуда.Само стимуланс за нове дилере.

ОДГОВОРИТЕ