Narko-dileru 10 mjeseci zatvora

Tužilaštvo Brčko distrikta zaključilo je sporazum o priznanju krivice sa Anelom Jukanom /22/, optuženim za prodaju marihuane većem broju lica, koji je na osnovu toga pravosnažno osuđen na 10 mjeseci zatvora.

Bosna i Hercegovina 14.04.2015 | 15:36
Narko-dileru 10 mjeseci zatvora

Sekretar Tužilaštva Samir Beganović rekao je novinarima da je Jukan sporazumom sa Tužilaštvom prihvatio optužbe da je tokom prošle godine u distriktu neovlašćeno za novac prometovao više od stotinu grama marihuane, na osnovu čega je pravosnažno osuđen na 10 mjeseci zatvora.

"Sporazum između Tužilaštva Brčko distrikta i optuženog zaključen je tokom priprema za ročište za izjašnjenje o krivici dva mjeseca nakon podizanja optužnice u ovom predmetu. Nakon toga Osnovni sud u Brčkom donio je presudu prihvativši sporazum stranaka u cijelosti", naveo je Beganović.

Prema njegovim riječima, na osnovu sporazuma i dokaza predatih sudu uz optužnicu pravosnažno je utvrđeno da je optuženi počinio krivično djelo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Presudom je uvažen i zahtjev Tužilaštva da Jukanu budu oduzete opojne droge i drugi predmeti korišćeni za izvršenje ovog krivičnog djela.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

007

14.04.2015 15:28

To je pre nagrada nego osuda.Samo stimulans za nove dilere.

ODGOVORITE