Лига 6 БиХ: Игокеа не да Широком да побјегне!

Утакмице 5. кола кошаркашке Лиге БиХ биће одигране данас и сутра. У уторак Игокеа у Лакташима дочекује Спарсе, док је Широки домаћин Слободи. Леотар и Зрињски свој меч играју дан касније.

Кошарка 14.04.2015 | 15:00
Лига 6 БиХ: Игокеа не да Широком да побјегне!

Кошаркаши Игокее након пораза од лидера Широког везали су двије убједљиве побједе (Слобоа 76:52, Зрињски 86:64), па успјешну серију желе наставити и у 5. колу, када у Лакташима дочекују Спарсе.

Сарајевски тим не игра ни приближно добро као у регуларном дијелу сезоне. У прва четири кола забиљежио је половичан учинак, али у редовима Александровчана не желе никакво опуштање јер би их свако изненађујући пораз коштао борбе за прво мјесто.

"Сада се већ намеће обавеза. Кикса не смије да буде уколико желимо да освојимо прво мјесто пред почетак плеј-офа. Спарси су изузетно квалитетан тим, добро укомпонаван са талентованим играчима на свим позицијама. Њихова игра по принципу топло-хладно је посљедица неискуства, међутим, њихов таленат заврјеђује да у утакмицу уђемо максимално озбиљно", поручио је тренер Игокее Жељко Лукајић.

Он зна од кога пријети највећа опасност.

"Николић на позицији плеј-мејкера даје изванредну енергију, ту је и Шалић који је био у Партизану, а имају и искуство кроз Опачка који је доведен недавно", истакао је Лукајић.

Ни на овом мечу актуелни шампион неће бити комплетан. Од раније повријеђеним играчима придружио се и Никола Маравић, који ће због повреде стопала пропустити меч против Спарса.

"Прате нас проблеми, иако је то дио спорта. Још увијек смо без Катнића чији повратак очекујемо, Кнежевић је ван строја због повреде кољена, на сред утакмице против Зрињког нам се повриједио и Маварић. Он има проблем са повредом стопала и дефинитивно је то нешто што нам ствара потешкоће на тим високим позицијама. Још не знамо какво је стање са његовом повредом и колико ће он бити ван паркета, а јасна слика биће позната након детаљнијих прегледа", додао је тренер Александровчана.

Центар Душко Бунић сматра да "игоси" против вечерашњег ривала морају одиграти јаку одбрану, која не одговара Сарајлијама.

"Спарси су уз нас и Широки сигурно екипа која претендује на прво мјесто. Имао сам прилику да играм против њих прошле сезоне, нису много промијенили тим. У питању је млада, полетна и талентована екипа и мислим да на нашем паркету треба да их сведемо на што мање трчања, да стегнемо одбрану. Мислим да се на такав начин игре слабије сналазе. Гледали смо их ове сезоне против Широког, који игра чврсту и агресивну одбрану и то је игра која њима сигурно не одговара", рекао је Бунић.

Дуел Игокее и Спарса почиње у 19 часова, као и меч Широког и Слободе. У истом термину у сриједу 5. коло затварају Леотар и Зрињски.

ПАРОВИ 5. КОЛА:
Игокеа - Спарс (19 часова)
Широки - Слобода (19)

У сриједу:
Леотар - Зрињски (19)

ТАБЕЛА: Широки 8, Игокеа 7, Слобода 7, Спарс 6, Зрињски 4, Леотар 4.

Коментари / 0

Оставите коментар