Liga 6 BiH: Igokea ne da Širokom da pobjegne!

Utakmice 5. kola košarkaške Lige BiH biće odigrane danas i sutra. U utorak Igokea u Laktašima dočekuje Sparse, dok je Široki domaćin Slobodi. Leotar i Zrinjski svoj meč igraju dan kasnije.

Košarka 14.04.2015 | 15:00
Liga 6 BiH: Igokea ne da Širokom da pobjegne!

Košarkaši Igokee nakon poraza od lidera Širokog vezali su dvije ubjedljive pobjede (Sloboa 76:52, Zrinjski 86:64), pa uspješnu seriju žele nastaviti i u 5. kolu, kada u Laktašima dočekuju Sparse.

Sarajevski tim ne igra ni približno dobro kao u regularnom dijelu sezone. U prva četiri kola zabilježio je polovičan učinak, ali u redovima Aleksandrovčana ne žele nikakvo opuštanje jer bi ih svako iznenađujući poraz koštao borbe za prvo mjesto.

"Sada se već nameće obaveza. Kiksa ne smije da bude ukoliko želimo da osvojimo prvo mjesto pred početak plej-ofa. Sparsi su izuzetno kvalitetan tim, dobro ukomponavan sa talentovanim igračima na svim pozicijama. Njihova igra po principu toplo-hladno je posljedica neiskustva, međutim, njihov talenat zavrjeđuje da u utakmicu uđemo maksimalno ozbiljno", poručio je trener Igokee Željko Lukajić.

On zna od koga prijeti najveća opasnost.

"Nikolić na poziciji plej-mejkera daje izvanrednu energiju, tu je i Šalić koji je bio u Partizanu, a imaju i iskustvo kroz Opačka koji je doveden nedavno", istakao je Lukajić.

Ni na ovom meču aktuelni šampion neće biti kompletan. Od ranije povrijeđenim igračima pridružio se i Nikola Maravić, koji će zbog povrede stopala propustiti meč protiv Sparsa.

"Prate nas problemi, iako je to dio sporta. Još uvijek smo bez Katnića čiji povratak očekujemo, Knežević je van stroja zbog povrede koljena, na sred utakmice protiv Zrinjkog nam se povrijedio i Mavarić. On ima problem sa povredom stopala i definitivno je to nešto što nam stvara poteškoće na tim visokim pozicijama. Još ne znamo kakvo je stanje sa njegovom povredom i koliko će on biti van parketa, a jasna slika biće poznata nakon detaljnijih pregleda", dodao je trener Aleksandrovčana.

Centar Duško Bunić smatra da "igosi" protiv večerašnjeg rivala moraju odigrati jaku odbranu, koja ne odgovara Sarajlijama.

"Sparsi su uz nas i Široki sigurno ekipa koja pretenduje na prvo mjesto. Imao sam priliku da igram protiv njih prošle sezone, nisu mnogo promijenili tim. U pitanju je mlada, poletna i talentovana ekipa i mislim da na našem parketu treba da ih svedemo na što manje trčanja, da stegnemo odbranu. Mislim da se na takav način igre slabije snalaze. Gledali smo ih ove sezone protiv Širokog, koji igra čvrstu i agresivnu odbranu i to je igra koja njima sigurno ne odgovara", rekao je Bunić.

Duel Igokee i Sparsa počinje u 19 časova, kao i meč Širokog i Slobode. U istom terminu u srijedu 5. kolo zatvaraju Leotar i Zrinjski.

PAROVI 5. KOLA:
Igokea - Spars (19 časova)
Široki - Sloboda (19)

U srijedu:
Leotar - Zrinjski (19)

TABELA: Široki 8, Igokea 7, Sloboda 7, Spars 6, Zrinjski 4, Leotar 4.

Komentari / 0

Ostavite komentar