Партизановци: Хвала ти, Звездо! Овако се узима титула!

Звездаши, читали смо шта сте писали и хвала вам на томе! Андрија Живковић уверава да може да игра још боље и продуктивније, Дарко Брашанац прича о несебичном потезу на Врачару, а голман Живко Живковић упозорава да још ништа није готово...

Фудбал 14.04.2015 | 23:45
Партизановци: Хвала ти, Звездо! Овако се узима титула!

Партизан је променио тренера, Зоран Милинковић формацију, играчи приступ обавезама и шок терапија засад даје резултате. Хет-трик победа под командном палицом новог шефа струке учврстио је црно-беле на лидерској позицији у првенству, оверио пласман у финале Купа Србије и заговорницима неочекивано брзе смене Марка Николића дао потпору уверењу да је повучен потез у интересу клуба.

Не само што је заиграо у систему 4-1-4-1, који делује макар за нијансу офанзивније од претходног 4-2-3-1, већи зато што је стартера промовисао Ивана Шапоњића, а овај му одмах узвратио на поверењу, утисак је да Парни ваљак бар на почетку Милинковићевог мандата делује убедљиво. Ако ништа друго,довољно снажно да преслиша Јагодину (2:0), а успут тријумфима над крагујевачким Радничким (2:1) и ОФК Београдом (3:1) пошаље на супротну страну Топчидерског брда поруку да јуриша ка дуплој круни.
"Како играмо у последње време, то је рецепт за освајање титуле. Побеђујемо у низу, играмо ефикасно, а верујте да можемо још боље. Лакше се дише после меча на Врачару, јер је опет опипљива предност на нашој страни. Додуше, ништа није завршено, морамо исто овако озбиљно да играмо и против Младости, па после и на дербију", сија одзадовољства и нараслог самопоуздања Андрија Живковић, двоструки стрелац против Романтичара и један од најбољих појединаца екипе из Хумске 1 у последњих месец дана.

АНДРИЈА ЖИВКОВИЋ: ОДЛИЧНА САРАДЊА СА ШАПОЊИЋЕМ

О томе најбоље сведочи његов нагли успон форме: дао је по гол Јагодини у оба полуфинална куп сусрета, тресао мрежу и у дресу омладинске репрезентације, у понедељак израстао у јунака на стадиону Обилића и потврдио да црно-бели имају адута више пред кључне утакмице сезоне. Поготову што су дуго чекали да талентовано крило почне да игра као после прекоманде у први тим.
"Срећан сам сваки пут кад затресем мрежу и задовољан формом и партијама које показујем у последње време. Мада, није то моје најбоље издање. Могу боље од овога. Кад сам улазио у први тим постигао сам неколико важних голова на узастопним утакмицама, касније доживео пад, нормалан у развоју младог играча, почетком године био и повређен, али сад је све у реду и надам се да ћу у оваквом ритму наставити до краја сезоне".

Други разлог за оптимизам Гробара је наговештај да су можда добили нападача у кога имају поверења, јер се, попут Живковића, у последње време распуцао и годину дана млађи Иван Шапоњић.
"Добро се слажемо, кад год смо на терену макар један од нас двојице постигне гол, на последња два меча успели смо обојица у томе и верујем да ћемо побољшати голгетерски учинак до краја сезоне", нада се Андрија Живковић.

БРАШАНАЦ: СВЕ МАЊЕ ШАНСИ ЗА НАШЕ РИВАЛЕ ДА НАС СТИГНУ

Један од куриозитета утакмице на Врачару могао би да се опише синтагмом – повратак коренима. Разлог: у првих 11 нашла су се чак седморица фудбалера који су прошли омладинску школу црно-белих (Живко и Андрија Живковић, Дринчић, Брашанац, Саша Илић, Бабовић и Шапоњић), а изузетак је комплетна одбрамбена четворка (Бандаловски, Балажиц, Бранко Илић, Волков). Далеко од тога да им се пребројавају навијачка крвна зрнца, међутим, није мали број оних који верују да у периоду сезоне кад се одлучује о трофејима и овај податак има значај.
"Све смо ближи титули. Број утакмица до краја првенства се смањује, ми и даље имамо ’плус пет’, што аутоматски значи мање шанси за ривале да нас стигну. Читали смо претходних дана изјаве фудбалера Црвене звезде у којима су говорили како су сигурни у наш кикс и да ће после вечитог дербија они бити лидери, али ако савладамо Младост у суботу на нашем терену то ће бити математички неизводљиво. Све што могу да кажем комшијама јесте – хвала на мотивацији. Одговорили смо им на прави начин", поручује Дарко Брашанац.

За њега, попут Живковића, важи исти утисак: игра лако,брзо и у последње време за тим вишеструко корисно. Уосталом, против ОФК Београда је покренуо контру за први и асистирао за други гол.
"Задовољан сам партијама у последње време, трудим се да допринесем екипном успеху, без обзира да ли голом или асистенцијом и засад ми добро иде. На пример, код другог Живковићевог поготка нисам имао дилему да ли да га проиграм или сам да завршим акцију. Једноставно, у подсвести ми је било да би тај гол практично решио утакмицу и зато сам решио да му одиграм пас", додао је Брашанац.

ЈОШ НЕ РАЗМИШЉАМО О ГОСТОВАЊУ НА МАРАКАНИ

Скоро једнако као у офанзивном делу, Партизан је у последње време добар и у одбрани. Можда се то не може закључити на основу “суве” статистике, која показује да је Живко Живковић примио чак четири гола на претходна три првенствена меча, међутим, свако ко је гледао, на пример, утакмице против Радничког и ОФК Београда, али и куп сусрет у Јагодини, био је у прилици да закључи како су интервенције стаситог Ужичанина спречавале противнике да поведу у раној фази, чиме им спуштао самопоуздање на доњу границу, а дизао саиграче.
"Много је остало да се игра до краја првенства да бисмо сад говорили како је све готово. Најбитније је да смо победили добар састав ОФК Београда и вратили пет бодова предности. Још не размишљамо о гостовању Црвеној звезди, нама је битно да је форма у очигледном успону, о чему сведоче резултати, јер смо последње две утакмице добили са по два гола разлике", сталожено закључује Живко Живковић.

Коментари / 0

Оставите коментар