Partizanovci: Hvala ti, Zvezdo! Ovako se uzima titula!

Zvezdaši, čitali smo šta ste pisali i hvala vam na tome! Andrija Živković uverava da može da igra još bolje i produktivnije, Darko Brašanac priča o nesebičnom potezu na Vračaru, a golman Živko Živković upozorava da još ništa nije gotovo...

Fudbal 14.04.2015 | 23:45
Partizanovci: Hvala ti, Zvezdo! Ovako se uzima titula!

Partizan je promenio trenera, Zoran Milinković formaciju, igrači pristup obavezama i šok terapija zasad daje rezultate. Het-trik pobeda pod komandnom palicom novog šefa struke učvrstio je crno-bele na liderskoj poziciji u prvenstvu, overio plasman u finale Kupa Srbije i zagovornicima neočekivano brze smene Marka Nikolića dao potporu uverenju da je povučen potez u interesu kluba.

Ne samo što je zaigrao u sistemu 4-1-4-1, koji deluje makar za nijansu ofanzivnije od prethodnog 4-2-3-1, veći zato što je startera promovisao Ivana Šaponjića, a ovaj mu odmah uzvratio na poverenju, utisak je da Parni valjak bar na početku Milinkovićevog mandata deluje ubedljivo. Ako ništa drugo,dovoljno snažno da presliša Jagodinu (2:0), a usput trijumfima nad kragujevačkim Radničkim (2:1) i OFK Beogradom (3:1) pošalje na suprotnu stranu Topčiderskog brda poruku da juriša ka duploj kruni.
"Kako igramo u poslednje vreme, to je recept za osvajanje titule. Pobeđujemo u nizu, igramo efikasno, a verujte da možemo još bolje. Lakše se diše posle meča na Vračaru, jer je opet opipljiva prednost na našoj strani. Doduše, ništa nije završeno, moramo isto ovako ozbiljno da igramo i protiv Mladosti, pa posle i na derbiju", sija odzadovoljstva i naraslog samopouzdanja Andrija Živković, dvostruki strelac protiv Romantičara i jedan od najboljih pojedinaca ekipe iz Humske 1 u poslednjih mesec dana.

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ: ODLIČNA SARADNJA SA ŠAPONJIĆEM

O tome najbolje svedoči njegov nagli uspon forme: dao je po gol Jagodini u oba polufinalna kup susreta, tresao mrežu i u dresu omladinske reprezentacije, u ponedeljak izrastao u junaka na stadionu Obilića i potvrdio da crno-beli imaju aduta više pred ključne utakmice sezone. Pogotovu što su dugo čekali da talentovano krilo počne da igra kao posle prekomande u prvi tim.
"Srećan sam svaki put kad zatresem mrežu i zadovoljan formom i partijama koje pokazujem u poslednje vreme. Mada, nije to moje najbolje izdanje. Mogu bolje od ovoga. Kad sam ulazio u prvi tim postigao sam nekoliko važnih golova na uzastopnim utakmicama, kasnije doživeo pad, normalan u razvoju mladog igrača, početkom godine bio i povređen, ali sad je sve u redu i nadam se da ću u ovakvom ritmu nastaviti do kraja sezone".

Drugi razlog za optimizam Grobara je nagoveštaj da su možda dobili napadača u koga imaju poverenja, jer se, poput Živkovića, u poslednje vreme raspucao i godinu dana mlađi Ivan Šaponjić.
"Dobro se slažemo, kad god smo na terenu makar jedan od nas dvojice postigne gol, na poslednja dva meča uspeli smo obojica u tome i verujem da ćemo poboljšati golgeterski učinak do kraja sezone", nada se Andrija Živković.

BRAŠANAC: SVE MANJE ŠANSI ZA NAŠE RIVALE DA NAS STIGNU

Jedan od kurioziteta utakmice na Vračaru mogao bi da se opiše sintagmom – povratak korenima. Razlog: u prvih 11 našla su se čak sedmorica fudbalera koji su prošli omladinsku školu crno-belih (Živko i Andrija Živković, Drinčić, Brašanac, Saša Ilić, Babović i Šaponjić), a izuzetak je kompletna odbrambena četvorka (Bandalovski, Balažic, Branko Ilić, Volkov). Daleko od toga da im se prebrojavaju navijačka krvna zrnca, međutim, nije mali broj onih koji veruju da u periodu sezone kad se odlučuje o trofejima i ovaj podatak ima značaj.
"Sve smo bliži tituli. Broj utakmica do kraja prvenstva se smanjuje, mi i dalje imamo ’plus pet’, što automatski znači manje šansi za rivale da nas stignu. Čitali smo prethodnih dana izjave fudbalera Crvene zvezde u kojima su govorili kako su sigurni u naš kiks i da će posle večitog derbija oni biti lideri, ali ako savladamo Mladost u subotu na našem terenu to će biti matematički neizvodljivo. Sve što mogu da kažem komšijama jeste – hvala na motivaciji. Odgovorili smo im na pravi način", poručuje Darko Brašanac.

Za njega, poput Živkovića, važi isti utisak: igra lako,brzo i u poslednje vreme za tim višestruko korisno. Uostalom, protiv OFK Beograda je pokrenuo kontru za prvi i asistirao za drugi gol.
"Zadovoljan sam partijama u poslednje vreme, trudim se da doprinesem ekipnom uspehu, bez obzira da li golom ili asistencijom i zasad mi dobro ide. Na primer, kod drugog Živkovićevog pogotka nisam imao dilemu da li da ga proigram ili sam da završim akciju. Jednostavno, u podsvesti mi je bilo da bi taj gol praktično rešio utakmicu i zato sam rešio da mu odigram pas", dodao je Brašanac.

JOŠ NE RAZMIŠLJAMO O GOSTOVANJU NA MARAKANI

Skoro jednako kao u ofanzivnom delu, Partizan je u poslednje vreme dobar i u odbrani. Možda se to ne može zaključiti na osnovu “suve” statistike, koja pokazuje da je Živko Živković primio čak četiri gola na prethodna tri prvenstvena meča, međutim, svako ko je gledao, na primer, utakmice protiv Radničkog i OFK Beograda, ali i kup susret u Jagodini, bio je u prilici da zaključi kako su intervencije stasitog Užičanina sprečavale protivnike da povedu u ranoj fazi, čime im spuštao samopouzdanje na donju granicu, a dizao saigrače.
"Mnogo je ostalo da se igra do kraja prvenstva da bismo sad govorili kako je sve gotovo. Najbitnije je da smo pobedili dobar sastav OFK Beograda i vratili pet bodova prednosti. Još ne razmišljamo o gostovanju Crvenoj zvezdi, nama je bitno da je forma u očiglednom usponu, o čemu svedoče rezultati, jer smo poslednje dve utakmice dobili sa po dva gola razlike", staloženo zaključuje Živko Živković.

Komentari / 0

Ostavite komentar