Видео: Челсију јуниорска ЛШ!

Страдао је Шахтјор, који нема ниједног иностраног играча. Ових шест клинаца заслужује прилику код Муриња!

Фудбал 14.04.2015 | 14:40
Видео: Челсију јуниорска ЛШ!

У финалу другог издања УЕФА Лиге шампиона за младе славили су јуниори Челсија победом над Шахтјором од 3:2, па су на тај начин наследили вршњаке из Барселоне.

У финало одиграном у швајцарском Ниону, Челси је повео у седмом минуту голом Ајзее Брауна на асистенцију Доминика Соланкеа. У завршници првог полувремена Шахтјор је изједначио на 1:1, аутоголом који је дело Андреаса Кристенсена.

На самом почетку наставка, Плавци су почели фуриозно. Нову предност већ у 47. минуту им је донео Соланке, а у 55. је опет погодио Браун за 3:1. Код оба гола асистент је био Џереми Бога. На самом крају меча, у судијској надокнади утакмице, Шахтјор је само успео да ублажи пораз поготком Виктора Коваленка.

Титула коју је Челси освојио је апсолутно заслужена, ако се зна да су на укупно десет мечева остварили девет победа и само један пораз. У групи са Шалкеом, Спортингом и Марибором су имали учинак 5-0-1 уз гол разлику 24:3, а једини пораз су доживели од екипе из Гелзенкирхена.

У нокаут фази су падали Зениз (3:1), Атлетико Мадрид (2:0), а потом на завршном турниру у Ниону и Рому са 4:0.

Најбољи стрелац Лиге шампиона такође је из Челсија – Доминик Соланке са 12 голова. Млади енглески нападач је одушевио својим партијама. Пет их је дао Чарли Колкет, по четири Браун и Бога. Уз Андреаса Кристенсена и Рубена Лофтус Чика, то су играчи које је Мурињо већ користио у првом тиму.

Иначе, треба похвалити и Шахтјор чији пласман у финале је раван сензацији, тим више што је био једина екипа на завршном турниру у Ниону са искључиво домаћим фудбалерима.

Коментари / 0

Оставите коментар