Video: Čelsiju juniorska LŠ!

Stradao je Šahtjor, koji nema nijednog inostranog igrača. Ovih šest klinaca zaslužuje priliku kod Murinja!

Fudbal 14.04.2015 | 14:40
Video: Čelsiju juniorska LŠ!

U finalu drugog izdanja UEFA Lige šampiona za mlade slavili su juniori Čelsija pobedom nad Šahtjorom od 3:2, pa su na taj način nasledili vršnjake iz Barselone.

U finalo odigranom u švajcarskom Nionu, Čelsi je poveo u sedmom minutu golom Ajzee Brauna na asistenciju Dominika Solankea. U završnici prvog poluvremena Šahtjor je izjednačio na 1:1, autogolom koji je delo Andreasa Kristensena.

Na samom početku nastavka, Plavci su počeli furiozno. Novu prednost već u 47. minutu im je doneo Solanke, a u 55. je opet pogodio Braun za 3:1. Kod oba gola asistent je bio Džeremi Boga. Na samom kraju meča, u sudijskoj nadoknadi utakmice, Šahtjor je samo uspeo da ublaži poraz pogotkom Viktora Kovalenka.

Titula koju je Čelsi osvojio je apsolutno zaslužena, ako se zna da su na ukupno deset mečeva ostvarili devet pobeda i samo jedan poraz. U grupi sa Šalkeom, Sportingom i Mariborom su imali učinak 5-0-1 uz gol razliku 24:3, a jedini poraz su doživeli od ekipe iz Gelzenkirhena.

U nokaut fazi su padali Zeniz (3:1), Atletiko Madrid (2:0), a potom na završnom turniru u Nionu i Romu sa 4:0.

Najbolji strelac Lige šampiona takođe je iz Čelsija – Dominik Solanke sa 12 golova. Mladi engleski napadač je oduševio svojim partijama. Pet ih je dao Čarli Kolket, po četiri Braun i Boga. Uz Andreasa Kristensena i Rubena Loftus Čika, to su igrači koje je Murinjo već koristio u prvom timu.

Inače, treba pohvaliti i Šahtjor čiji plasman u finale je ravan senzaciji, tim više što je bio jedina ekipa na završnom turniru u Nionu sa isključivo domaćim fudbalerima.

Komentari / 0

Ostavite komentar