Мутина анализа: Предности и мане Партизана и Звезде...

Звездини адути су Бобан Марјановић, дужа клупа и много овако јаких утакмица у Евролиги, а Партизанови Саша Павловић, Акојонов шут за три поена и умор ривала. Тако размишља искусни стручњак Мирослав "Мута" Николић, који је за "Блиц" анализирао предности и мане у вечитих ривала у предстојећој серији. Евролигашки улог, пет потенцијалних дербија у само десетак дана, чека нас спектакл у режији два наша најбоља клуба.

Кошарка 14.04.2015 | 16:00
Мутина анализа: Предности и мане Партизана и Звезде...

- Само нијансе су на страни Звезде и то из једног јединог разлога, што црвено-бели имају стабилнију сезону, као што је Партизан имао претходних неколико... Партизан је дуго грцао, много времена су потрошили на комплетирање тима, и питање је да ли су достигли врхунац могућности. С друге стране, Звезда је још у септембру успоставила систем, месецима већ играју јаке утакмице у Евролиги, а управо је то увек био адут Партизана - истиче Николић.

Највећа предност црно-белих могла би бити чињеница да су имали пуно више времена за припрему меча.

- Свакако, јер они су мислима у овој серији практично од оног пораза у Подгорици. Сигуран сам да је Душко Вујошевић све то темпирао на прави начин, не треба потценити његово искуство у оваквим серијама. Звезда излази из сасвим једне друге приче у којој је била посвећена Европи, а не заборавите ни на честа и дуга путовања. Све то оставља трага. У суштини, прса у прса - минимална предност Звезди, али видећемо хоће ли то доказати на терену.

ПЛЕЈМЕЈКЕР

МАРКУС ВИЛИЈАМС
-Његове асистенције јесу јако оружје, али нисам претерано импресиоран његовим партијама. Није константан. То што га навијачи њега дижу у небеса мене не занима, треба у обзир узети све, и потрошњу лопти, игру у одбрани. Такав странац мора да ти убацује стално по 20 поена, а ја не видим тај континуитет. Притом, јако битно ће бити да не дави лопту. Добар је играч, али Звезди је сада потребан у свом најбољем издању.

ЏОШ АКОЈОН
- Или ће подбацити, или ће израсти у хероја. Да има шут има. Да може да ти убаци три тројке за два минута, може. Али да може да збрза акцију и да буде крив за пораз, може и то. Управо то је урадио у Подгорици, када је требало да се стане на лопту, он се залетео, изгубио посед и дао ветар у леђа Будућности. У тим ситуацијама Миленко Тепић мора да одигра улогу. Видећемо да ли је Дуле успео да заузда Американца.

БЕК

ЈАКА БЛАЖИЋ
Јако интересантан играч. Има ту "лудачку" енергију, вуче тим, а таквог играча свака екипа мора да има. До сада се увек истицао у дербијима и од њега пуно очекујем. Ипак, потребно је и да се Џенкинс пробуди, и да одиграју челичну одбрану, да гризу 40 минута.

ДРАГАН МИЛОСАВЉЕВИЋ
- Један од бољих играча које сам тренирао, штета због оне повреде која га је годину дана одвојила са терена. Фантастичан дефанзивац, његови окршаји са Блажићем биће за уживање. Још нема континуитет добрих игара, али од њега потајно очекујем да експлодира.

КРИЛО

НИКОЛА КАЛИНИЋ
Играч задатка. Џокер из сенке, који може да игра све, па и плејмејкера. Може да бљесне и да буде незаустављив. Мислим ипак да ће више да буде посвећен одбрани и чувању Павловића, где ће важну улогу имати и Бранко Лазић.

АЛЕКСАНДАР ПАВЛОВИЋ
- Верујем да су ово утакмице које је чекао да свима покаже шта зна. А зна много. Шут, први корак, улаз, све има. Притом, искрено воли Партизан и има такав ментални склоп да није битна ни тренутна форма, ни атмосфера, већ да само буде фокурисан како да убаци 20 поена. Зна и он да је Партизану потребан у најбољем издању.

КРИЛНИ ЦЕНТАР

ЛУКА МИТРОВИЋ
За дуел њега и Мачвана могу само да кажем - пата карта. Поседује све већу енергију, игра и одбрану и напад, уме да се извуче и погоди тројку. Није без разлога потенцијални репрезентативац. Неке прошле дуеле је Мачван добио, али овога пута знам да ће имати већу улогу.

МИЛАН МАЧВАН
Највећу предност има у искуству, у чињеници да је играо пуно оваквих мечева. Зна када треба да повуче, да подели лопту, па и погоди тројку и анимира навијаче. Притом, одрађује велики посао у рекету, али то не види свако.

ЦЕНТАР
БОБАН МАРЈАНОВИЋ
Звезда ће под кошем имати велику предност. Ту се све зна, Марјановић доминира Евролигом, његове бројке су фантастичне и питање је колико Милутинов и Ђумић могу да га сачувају. Очекујем да ће га удвајати, а то отвара могућност за повратну и шут за три поена.

НИКОЛА МИЛУТИНОВ
Ово је велики испит за њега, видећемо да ли и превелики залогај. Мислио сам да ће више напредовати ове сезоне. У претходним дербијима имао је пуно проблема са фауловима и сада очекујем нешто слично. Боби ће му задвати пуно проблема.

Коментари / 0

Оставите коментар