Mutina analiza: Prednosti i mane Partizana i Zvezde...

Zvezdini aduti su Boban Marjanović, duža klupa i mnogo ovako jakih utakmica u Evroligi, a Partizanovi Saša Pavlović, Akojonov šut za tri poena i umor rivala. Tako razmišlja iskusni stručnjak Miroslav "Muta" Nikolić, koji je za "Blic" analizirao prednosti i mane u večitih rivala u predstojećoj seriji. Evroligaški ulog, pet potencijalnih derbija u samo desetak dana, čeka nas spektakl u režiji dva naša najbolja kluba.

Košarka 14.04.2015 | 16:00
Mutina analiza: Prednosti i mane Partizana i Zvezde...

- Samo nijanse su na strani Zvezde i to iz jednog jedinog razloga, što crveno-beli imaju stabilniju sezonu, kao što je Partizan imao prethodnih nekoliko... Partizan je dugo grcao, mnogo vremena su potrošili na kompletiranje tima, i pitanje je da li su dostigli vrhunac mogućnosti. S druge strane, Zvezda je još u septembru uspostavila sistem, mesecima već igraju jake utakmice u Evroligi, a upravo je to uvek bio adut Partizana - ističe Nikolić.

Najveća prednost crno-belih mogla bi biti činjenica da su imali puno više vremena za pripremu meča.

- Svakako, jer oni su mislima u ovoj seriji praktično od onog poraza u Podgorici. Siguran sam da je Duško Vujošević sve to tempirao na pravi način, ne treba potceniti njegovo iskustvo u ovakvim serijama. Zvezda izlazi iz sasvim jedne druge priče u kojoj je bila posvećena Evropi, a ne zaboravite ni na česta i duga putovanja. Sve to ostavlja traga. U suštini, prsa u prsa - minimalna prednost Zvezdi, ali videćemo hoće li to dokazati na terenu.

PLEJMEJKER

MARKUS VILIJAMS
-Njegove asistencije jesu jako oružje, ali nisam preterano impresioran njegovim partijama. Nije konstantan. To što ga navijači njega dižu u nebesa mene ne zanima, treba u obzir uzeti sve, i potrošnju lopti, igru u odbrani. Takav stranac mora da ti ubacuje stalno po 20 poena, a ja ne vidim taj kontinuitet. Pritom, jako bitno će biti da ne davi loptu. Dobar je igrač, ali Zvezdi je sada potreban u svom najboljem izdanju.

DŽOŠ AKOJON
- Ili će podbaciti, ili će izrasti u heroja. Da ima šut ima. Da može da ti ubaci tri trojke za dva minuta, može. Ali da može da zbrza akciju i da bude kriv za poraz, može i to. Upravo to je uradio u Podgorici, kada je trebalo da se stane na loptu, on se zaleteo, izgubio posed i dao vetar u leđa Budućnosti. U tim situacijama Milenko Tepić mora da odigra ulogu. Videćemo da li je Dule uspeo da zauzda Amerikanca.

BEK

JAKA BLAŽIĆ
Jako interesantan igrač. Ima tu "ludačku" energiju, vuče tim, a takvog igrača svaka ekipa mora da ima. Do sada se uvek isticao u derbijima i od njega puno očekujem. Ipak, potrebno je i da se Dženkins probudi, i da odigraju čeličnu odbranu, da grizu 40 minuta.

DRAGAN MILOSAVLJEVIĆ
- Jedan od boljih igrača koje sam trenirao, šteta zbog one povrede koja ga je godinu dana odvojila sa terena. Fantastičan defanzivac, njegovi okršaji sa Blažićem biće za uživanje. Još nema kontinuitet dobrih igara, ali od njega potajno očekujem da eksplodira.

KRILO

NIKOLA KALINIĆ
Igrač zadatka. Džoker iz senke, koji može da igra sve, pa i plejmejkera. Može da bljesne i da bude nezaustavljiv. Mislim ipak da će više da bude posvećen odbrani i čuvanju Pavlovića, gde će važnu ulogu imati i Branko Lazić.

ALEKSANDAR PAVLOVIĆ
- Verujem da su ovo utakmice koje je čekao da svima pokaže šta zna. A zna mnogo. Šut, prvi korak, ulaz, sve ima. Pritom, iskreno voli Partizan i ima takav mentalni sklop da nije bitna ni trenutna forma, ni atmosfera, već da samo bude fokurisan kako da ubaci 20 poena. Zna i on da je Partizanu potreban u najboljem izdanju.

KRILNI CENTAR

LUKA MITROVIĆ
Za duel njega i Mačvana mogu samo da kažem - pata karta. Poseduje sve veću energiju, igra i odbranu i napad, ume da se izvuče i pogodi trojku. Nije bez razloga potencijalni reprezentativac. Neke prošle duele je Mačvan dobio, ali ovoga puta znam da će imati veću ulogu.

MILAN MAČVAN
Najveću prednost ima u iskustvu, u činjenici da je igrao puno ovakvih mečeva. Zna kada treba da povuče, da podeli loptu, pa i pogodi trojku i animira navijače. Pritom, odrađuje veliki posao u reketu, ali to ne vidi svako.

CENTAR
BOBAN MARJANOVIĆ
Zvezda će pod košem imati veliku prednost. Tu se sve zna, Marjanović dominira Evroligom, njegove brojke su fantastične i pitanje je koliko Milutinov i Đumić mogu da ga sačuvaju. Očekujem da će ga udvajati, a to otvara mogućnost za povratnu i šut za tri poena.

NIKOLA MILUTINOV
Ovo je veliki ispit za njega, videćemo da li i preveliki zalogaj. Mislio sam da će više napredovati ove sezone. U prethodnim derbijima imao je puno problema sa faulovima i sada očekujem nešto slično. Bobi će mu zadvati puno problema.

Komentari / 0

Ostavite komentar