Кими: Можемо да се носимо са Мерцедесом!

Возач Ферарија Кими Раиконен оценио је да његова екипа може да достигне Мерцедес, упркос поразу у трци Формуле 1 за Велику награду Кине у Шангају.

Остали спортови 14.04.2015 | 18:40
Кими: Можемо да се носимо са Мерцедесом!

"Можемо да их 'ухватимо'. Имамо добре планове и већ смо стекли неке предности у односу на прошлу сезону. Свака екипа напредује, резултати зависе и од противника, али верујемо начину рада Ферарија", рекао је Раиконен.

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон победио је у трци у Шангају, други је био његов клупски колега Нико Розберг, а треће и четврто место заузели су возачи Ферарија Себастијан Фетел и Кими Раиконен.

"То показује да идемо правим путем и да радимо праве ствари, али потребно је време – чуда се не дешавају преко ноћи", додао је фински возач.

Фетел је победио у трци у Шангају, а Раиконен је рекао да је то доказ да различите стазе одговарају различитим екипама.

"Себ је показао да можемо да победјујемо, али то зависи. Једна стаза може бити добра једној екипи, а друга стаза може бити потпуно друга прича... Али морамо да будемо у врху. Када се нешто догоди Мерцедесу или ако се промене услови, ми морамо да будемо у врху. Морамо да покушавамо да их победјујемо на свакој стази, у свим условима, али потребно нам је још времена", рекао је он.

Наредна трка у шампионату на програму је у недељу од 17 часова у Манами, за Велику награду Бахреина. Светски шампион из 2007. године Раиконен рекао је да жели да поправи свој наступ кроз тренинге и квалификације, после низа грешака у прве три трке.

"Покушаћемо да пружимо макисмум. Не видим да ће се нешто много променити, али ко зна? Нови викенд, нова стаза, даћемо све од себе", рекао је Раиконен.

Коментари / 0

Оставите коментар