Браћа близанци, али - један је Србин, а други Швајцарац?!

У дуелу кадетских селекција Србије и Швајцарске, 21. априла, са једне стране биће Далибор, а са друге Дејан Жунић, браћа близанци из Базела.

Фудбал 15.04.2015 | 09:00
Браћа близанци, али - један је Србин, а други Швајцарац?!

Далибор и Дејан Жунић, браћа близнаци, ускоро ће се наћи један против другог на терену и то у дресовома кадетских репрезентација Србије и Швајцарске.

Далибор ће држати одбрану "орлова", док ће девет минута млађи Дејан, у дресу Швајцарске да напада српску дефанзивну линију по левој страни.

Како се догодило да близанци добију позиве два различита селектора, објашњава отац Милош Жунић.

"Зимус је прошао припреме с репрезентацијом Швајцарске за свој узраст, а већ шест месеци налази се на њиховом ширем списку. Сад су га позвали и, право да вам кажем, сви смо у кући помало затечени", преноси "Курир" изјаву оца двојице фудбалера.

Милош каже да ће једног дана Далибор и Дејан играти заједно за Србију и да око тога нема дилеме.

"Ако буду толико добри да их и касније зову у репрезентацију, зна се где ће обојица играти, ту неће бити питања. Сад смо желели да циклус који је Дејан започео са Швајцарцима и заврши с њима, јер смо проценили да би то било фер с наше стране, али нисмо знали да ће бити заказана утакмица са Србијом. Шта је - ту је, Далибор ће играти за Србију, а Дејан за Швајцарце. Нек су они нама живи и здрави", додаје отац Милош.

Сада се поставља питање за кога ће у навијати мама и тата када браћа укрсте копља на фудбалском терену.

"Питају све за кога ће навијати, па се хвале да ће имати већу помоћ навијача. Много је шале и пецкања, а ја им кажем нека бољи победи", поручио је тата.

"Нека буде нерешено", са већом дозом дипломатије надовезала се мама Вера.

Далибор и Дејан рођени су 1999. године и наступају за Базел. Дуле Србије и Швајцарске играће се 21. априла.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Басел Ланд

15.04.2015 07:31

дрзите се близанци Свајцарске,ако зелите светлу будуцност без скандала.

ОДГОВОРИТЕ