Braća blizanci, ali - jedan je Srbin, a drugi Švajcarac?!

U duelu kadetskih selekcija Srbije i Švajcarske, 21. aprila, sa jedne strane biće Dalibor, a sa druge Dejan Žunić, braća blizanci iz Bazela.

Fudbal 15.04.2015 | 09:00
Braća blizanci, ali - jedan je Srbin, a drugi Švajcarac?!

Dalibor i Dejan Žunić, braća bliznaci, uskoro će se naći jedan protiv drugog na terenu i to u dresovoma kadetskih reprezentacija Srbije i Švajcarske.

Dalibor će držati odbranu "orlova", dok će devet minuta mlađi Dejan, u dresu Švajcarske da napada srpsku defanzivnu liniju po levoj strani.

Kako se dogodilo da blizanci dobiju pozive dva različita selektora, objašnjava otac Miloš Žunić.

"Zimus je prošao pripreme s reprezentacijom Švajcarske za svoj uzrast, a već šest meseci nalazi se na njihovom širem spisku. Sad su ga pozvali i, pravo da vam kažem, svi smo u kući pomalo zatečeni", prenosi "Kurir" izjavu oca dvojice fudbalera.

Miloš kaže da će jednog dana Dalibor i Dejan igrati zajedno za Srbiju i da oko toga nema dileme.

"Ako budu toliko dobri da ih i kasnije zovu u reprezentaciju, zna se gde će obojica igrati, tu neće biti pitanja. Sad smo želeli da ciklus koji je Dejan započeo sa Švajcarcima i završi s njima, jer smo procenili da bi to bilo fer s naše strane, ali nismo znali da će biti zakazana utakmica sa Srbijom. Šta je - tu je, Dalibor će igrati za Srbiju, a Dejan za Švajcarce. Nek su oni nama živi i zdravi", dodaje otac Miloš.

Sada se postavlja pitanje za koga će u navijati mama i tata kada braća ukrste koplja na fudbalskom terenu.

"Pitaju sve za koga će navijati, pa se hvale da će imati veću pomoć navijača. Mnogo je šale i peckanja, a ja im kažem neka bolji pobedi", poručio je tata.

"Neka bude nerešeno", sa većom dozom diplomatije nadovezala se mama Vera.

Dalibor i Dejan rođeni su 1999. godine i nastupaju za Bazel. Dule Srbije i Švajcarske igraće se 21. aprila.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Basel Land

15.04.2015 07:31

drzite se blizanci Svajcarske,ako zelite svetlu buducnost bez skandala.

ODGOVORITE