Борци траже подршку Изетбеговића и Комшића

Након састанка у Влади ФБиХ демобилисани борци Шефик Муминовић и Џемал Захировић упутили су се према згради Предсједништва БиХ, гдје се један од њих покушао отровати таблетама.

Босна и Херцеговина 14.04.2015 | 12:45
Борци траже подршку Изетбеговића и Комшића

Муминовић и Захировић су разговарали са помоћником федералног министра за питање бораца и инвалида одбрамбено-ослободилачког рата те секретаром овог министарства који су им обећали помоћ, али су они поручили да не вјерују у та обећања, те су се потом запутили према Предсједништву БиХ.

Када су стигли испред те зграде, надајући се да би их на разговор могао примити Бакир Изетбеговић, Муминовић је извадио таблете из џепа и покушао их попити, а у томе га је спријечио Захировић уз окупљене грађане који су се ускомешали.

Они подршку траже и од Жељка Комшића, којем су у четвртак слали писмо тражећи помоћ, а у парку прекопута Предсједништва се око њих окупила неколицина грађана.

Према сазнањима портала Клиx, у Предсједништву БиХ немају информација о њиховом доласку, тако да нема ни планираног састанка с овим очајним људима из Кладња и Живиница који су протекле ноћи пјешке стигли до Сарајева и најавили самоспаљивање.

У међувремену им је директор предузећа Шипад понудио да потпишу уговоре с овом фирмом и у наредној години дана примају плату од 400 КМ и доприносе, а да притом не раде. Обојица су ове уговоре потписали, али од тражења састанака у Влади ФБиХ и Предсједништву БиХ нису одустали.

Према незваничним информацијама, Шефик Муминовић је 2011. користио одређена средства Министарства за борачка питања ТК у виду помоћи у износу од 12.000 КМ с циљем рјешавања стамбеног питања, рекао је за Клиx.ба Нијаз Хоџић, предсједник Удружења демобилисаних бораца ТК. Џемал Захировић је до сада добио 500 КМ једнократне помоћи.

Из Министарства за борачка питања ТК потврдили су за Клиx.ба да ће ускоро издати саопшење с детаљима досадашње помоћи за Захировића и Муминовића.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Џалалабад

14.04.2015 11:36

У бољем дијелу БиХ стање редовно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

14.04.2015 11:54

Твој проблем може да се ријеши на два начина.Први: да додјеш у Сарајево и бориш се против лопова и криминала а други:да се јавиш некој медицинској служби за помоћ !