Срби - саберите се или ће вас ИЗБАЦИТИ на дуже вријеме!!!

“Имам добре информације и уверавам вас, и Хрватска и Србија су пред искључењем са УЕФА и ФИФА такмичења. И то на три до пет година...”, тврди Ћурковић.

Фудбал 15.04.2015 | 00:00
Срби - саберите се или ће вас ИЗБАЦИТИ на дуже вријеме!!!

Ми преступе и срамоте наших навијача брзо заборављамо.

УЕФА? Не!

Србија, попут Хрватске и Црне Горе, имао дебео досије у Ниону и разумевање које челници УЕФА имају за балкански темперамент и све оно што он подразумева све је тање.

На то у интервјуу за хрватске “Спортске новости” упозорава потпредседник Фудбалског савеза Србије Иван Ћурковић, ког аутор текста представља као великог пријатеља председника УЕФА Мишела Платинија и човека који је веома добро обаветешн о ономе што се догађа у европским фудбалским форумима.

Ћурковић је Хрватима, а индиректно и српској јавности, поручио да нам се и једнима и другима спрема – избацивање!

“УЕФА о Хрватској, Србији и Црној Гори има дебео досије. Од балканских земаља само Словенија није на пику чиновницима из Ниона, јер, Словенија и није фудбалска нација, а Македонија је у фудбалском смислу безначајна”, рекао је Ћурковић.

“УЕФА је кренула у дисциплиновање Балкана, одлучили су се обрачунати с пиротехником и расизмом, главним непријатељима фудбалске игре, како је замишља УЕФА. Јер, фудбал је највећа фабрика новца, у фудбалу се врте милијарде и наравно да водећи људи УЕФА неће допустити бакљаде, дивље понашање и спектакуларне ватромете”, причао је Ћурковић и подвукао:

“Имам добре информације и уверавам вас, и Хрватска и Србија су пред искључењем са УЕФА и ФИФА такмичења. И то на три до пет година...”

“Има ли лека за ту врсту болести”, пита се аутор интервјуа и надозује се: “Јесу ли се Енглези излечили од хулиганизма или су га само одстранили са стадиона, јесу ли Италијани сасвим одбацили фашизам, зашто је расизам најдубље корене ухватио међу Словенима? И шта се ту може учинити?

“Фудбалски савези су немоћни, с изгредницима се може обрачунати само држава. Без обзира на лажни патриотизам, који проповедају навијачке групе, то није патриотизам и само држава има алате да томе стане на крај. Ако жели...”

Кажете да је УЕФА кренула у обрачун с фудбалским тероризмом. Није ли то рукопис Мишела Платинија?

“Не, Платини се не петља у те ствари, али, зар његове речи на прослави стогодишњице од оснивања ХНС у Загребу нису биле довољно јасне? Поручио је, не Шукеру, већ премијеру и председнику државе, да искорене 'ишчашена' понашања с фудбалских стадиона. Међутим, дивљачко и нецивилизирано понашање растеже живце господи из Ниона...”

Јесте ли ви знали за казну, будући да сте блиски том кругу?

“Нисам знао, мислим да није знао ни Шукер! Дисциплинска комисија УЕФА, којој је на челу Аустријанац Томас Партл из Клагенфурта, једно је затворено тело. Али, кад сте већ споменули Шукера, не можете рећи да нас Платини не симпатише. Зар мислите да би добио место у Извршном комитету да његову кандидатуру није подржао Платини? Без обзира на симпатије попели смо им се на врх главе и следећа казна биће ригорозна...”, упозорио је Ћурковић.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

патриотакомелгибсон

14.04.2015 22:18

хајмо босно, хајмо херцеговино

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

15.04.2015 00:20

Дабоме ван на хладјење 3 г. Док не научите неке паметније пјесмице

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

15.04.2015 04:42

С ноге на ногу избацити, али Карадзица старог љигавца И његове слуге!!!

ОДГОВОРИТЕ