Srbi - saberite se ili će vas IZBACITI na duže vrijeme!!!

“Imam dobre informacije i uveravam vas, i Hrvatska i Srbija su pred isključenjem sa UEFA i FIFA takmičenja. I to na tri do pet godina...”, tvrdi Ćurković.

Fudbal 15.04.2015 | 00:00
Srbi - saberite se ili će vas IZBACITI na duže vrijeme!!!

Mi prestupe i sramote naših navijača brzo zaboravljamo.

UEFA? Ne!

Srbija, poput Hrvatske i Crne Gore, imao debeo dosije u Nionu i razumevanje koje čelnici UEFA imaju za balkanski temperament i sve ono što on podrazumeva sve je tanje.

Na to u intervjuu za hrvatske “Sportske novosti” upozorava potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Ivan Ćurković, kog autor teksta predstavlja kao velikog prijatelja predsednika UEFA Mišela Platinija i čoveka koji je veoma dobro obavetešn o onome što se događa u evropskim fudbalskim forumima.

Ćurković je Hrvatima, a indirektno i srpskoj javnosti, poručio da nam se i jednima i drugima sprema – izbacivanje!

“UEFA o Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori ima debeo dosije. Od balkanskih zemalja samo Slovenija nije na piku činovnicima iz Niona, jer, Slovenija i nije fudbalska nacija, a Makedonija je u fudbalskom smislu beznačajna”, rekao je Ćurković.

“UEFA je krenula u disciplinovanje Balkana, odlučili su se obračunati s pirotehnikom i rasizmom, glavnim neprijateljima fudbalske igre, kako je zamišlja UEFA. Jer, fudbal je najveća fabrika novca, u fudbalu se vrte milijarde i naravno da vodeći ljudi UEFA neće dopustiti bakljade, divlje ponašanje i spektakularne vatromete”, pričao je Ćurković i podvukao:

“Imam dobre informacije i uveravam vas, i Hrvatska i Srbija su pred isključenjem sa UEFA i FIFA takmičenja. I to na tri do pet godina...”

“Ima li leka za tu vrstu bolesti”, pita se autor intervjua i nadozuje se: “Jesu li se Englezi izlečili od huliganizma ili su ga samo odstranili sa stadiona, jesu li Italijani sasvim odbacili fašizam, zašto je rasizam najdublje korene uhvatio među Slovenima? I šta se tu može učiniti?

“Fudbalski savezi su nemoćni, s izgrednicima se može obračunati samo država. Bez obzira na lažni patriotizam, koji propovedaju navijačke grupe, to nije patriotizam i samo država ima alate da tome stane na kraj. Ako želi...”

Kažete da je UEFA krenula u obračun s fudbalskim terorizmom. Nije li to rukopis Mišela Platinija?

“Ne, Platini se ne petlja u te stvari, ali, zar njegove reči na proslavi stogodišnjice od osnivanja HNS u Zagrebu nisu bile dovoljno jasne? Poručio je, ne Šukeru, već premijeru i predsedniku države, da iskorene 'iščašena' ponašanja s fudbalskih stadiona. Međutim, divljačko i necivilizirano ponašanje rasteže živce gospodi iz Niona...”

Jeste li vi znali za kaznu, budući da ste bliski tom krugu?

“Nisam znao, mislim da nije znao ni Šuker! Disciplinska komisija UEFA, kojoj je na čelu Austrijanac Tomas Partl iz Klagenfurta, jedno je zatvoreno telo. Ali, kad ste već spomenuli Šukera, ne možete reći da nas Platini ne simpatiše. Zar mislite da bi dobio mesto u Izvršnom komitetu da njegovu kandidaturu nije podržao Platini? Bez obzira na simpatije popeli smo im se na vrh glave i sledeća kazna biće rigorozna...”, upozorio je Ćurković.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

patriotakomelgibson

14.04.2015 22:18

hajmo bosno, hajmo hercegovino

ODGOVORITE
Name

Da

15.04.2015 00:20

Dabome van na hladjenje 3 g. Dok ne naučite neke pametnije pjesmice

ODGOVORITE
Name

marko

15.04.2015 04:42

S noge na nogu izbaciti, ali Karadzica starog ljigavca I njegove sluge!!!

ODGOVORITE