Како да пронађете посао да се ради код куће?

Све више послова у данашње време може да се ради код куће, али јесте ли спремни на његове захтевности?

Занимљивости 14.04.2015 | 07:26
 Како да пронађете посао да се ради код куће?

Размишљате о проналаску посла који бисте могли да радите код куће? Нисте једини. У данашње време у понуди има управо све више таквих послова. И док се рад код куће може чинити примамљив, сигурно је да као и било који други посао има своје предности и недостатке. Добре стране су да посао можете радити у пиџами, флексибилно радно време, нема трошкова превоза ни губљења драгоценог времена на путовање, могућност организације посла…

Подручја за која се траже запослени за рад код куће су разна, од новинарства, преводилаца, лектора, рачуноводства, продаје, ИТ-а, маркетинга, развоја софтвера, истраживања, осигурања…

Ипак, пре него што се одлучите на прихватање таквог посла, одговорите на четири кључна питања везана за ваше жеље и очекивања када је у питању тај посао.

1. Желите ли да радите хонорарно, на пола радног времена или пуно радно време?
2. Желите ли да радите посао као и до сада или желите да искусите нешто ново?
3. Колико бисте желели да зарађујете годишње?
4. Имате ли сву потребну опрему за тај посао, а ако немате, колико би вас коштала куповина опреме?

Оно што је најважније јесте да не треба да се ограничите на тражење посла у Србији. Многе стране компаније траже особе које би за њих радиле на свим страна света. Осим стандардног опреза када су у питању такви послови, важно је преговарати о увсловима и захтевности посла који се од вас очекује.

Ако активно тражите такав посао, прилагодите свој ЦВ компанијама које траже раднике код куће. Назначите јесте ли већ радили код куће, које су ваше вештине и шта бисте волели да радите.

Као пожељне вештине и особине обавезно наведите: одлична организација времена, висока могућност концентрације, искуство у усменој и писаној комуникацији, познавање технологије с којом се користите, жеља за учењем, новим знањима и вештинама, флексибилност и прилагодљивост у обављању посла и радном времену.

Извор: Супер жена

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зариз В.

16.12.2017 14:56

Какав се посао нуди?

ОДГОВОРИТЕ