Бојић: Шешељу погоршано здравље

Здравствено стање предсједника СРС Војислава Шешеља погоршало се откако је изашао из Хашког трибунала, изјавио је шеф Шешељевог љекарског тима Милован Бојић.

Србија 14.04.2015 | 08:44
Бојић: Шешељу погоршано здравље

“Поред две метастазе на јетри, пронашли смо му нове израслине, које захтевају хитну хемотерапију. С тиме је требало да почнемо пре две седмице, али он није пристао због притисака главног тужиоца Хашког трибунала Сержа Брамерца”, рекао је Бојић за Данас.

Према његовим рјечима, лидер радикала је казао да ће, ако га Србија изручи Хагу, тамо одбити било какву терапију, укључујући и основне лијекове.

Бојић је додао да не постоји могућност да се предсједник СРС-а предомисли и Трибуналу достави документацију о свом здравственом стању, јер нема повјерења у тамошње љекаре.

“Он је већ три године изричит да жели да се лечи само у Србији. Због тога је и пуштен, на основу извештаја холандских лекара о његовом стању. Медјутим, због најновијих притисака из Хага, он одбија и овде да прима терапију, што додатно угрожава његово здравље”, рекао је Шешељев доктор.

Бојић је рекао да његов пацијент има карцином на дебелом цријеву, “на оном преосталом делу који није био оперисан”, и две метастазе на јетри, а пронадјене су “нове тачкасте промене на јетри које захтевају хитну хемотерапију”.

“Терапија би требало да траје око 36 недеља, након чега би највероватније уследила операција. Медјутим, он у последњих 15 дана одбија хемотерапију због притисака из Хага да га врате у Трибунал”, рекао је Бојић и додао да ће шеф радикала пристати на даље лијечење када ти притисци престану.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мики

14.04.2015 06:42

Кога то још занима???

ОДГОВОРИТЕ
Name

србе праве

14.04.2015 07:11

Не дати Сесеља ником. Убили су Милосеви. Не дајмо висе своје хероје

Name

Милос ЦЦЦЦ.

14.04.2015 07:34

Војводи Сесељу Зелим Све најбоље И Његовој Породици Срецан Васкрс И да нам Војвода Оздрави. Не прихватамо висе Никакве Уцене из Хага Хаг је Неправедни Политицки Суд Кога је Формирала Америка И Запад Против СРБА И српских Јунака И Хероја. Зив нам И здрав Биоо СРПСКИ ВОЈВОДО.

ОДГОВОРИТЕ