Bojić: Šešelju pogoršano zdravlje

Zdravstveno stanje predsjednika SRS Vojislava Šešelja pogoršalo se otkako je izašao iz Haškog tribunala, izjavio je šef Šešeljevog ljekarskog tima Milovan Bojić.

Srbija 14.04.2015 | 08:44
Bojić: Šešelju pogoršano zdravlje

“Pored dve metastaze na jetri, pronašli smo mu nove izrasline, koje zahtevaju hitnu hemoterapiju. S time je trebalo da počnemo pre dve sedmice, ali on nije pristao zbog pritisaka glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca”, rekao je Bojić za Danas.

Prema njegovim rječima, lider radikala je kazao da će, ako ga Srbija izruči Hagu, tamo odbiti bilo kakvu terapiju, uključujući i osnovne lijekove.

Bojić je dodao da ne postoji mogućnost da se predsjednik SRS-a predomisli i Tribunalu dostavi dokumentaciju o svom zdravstvenom stanju, jer nema povjerenja u tamošnje ljekare.

“On je već tri godine izričit da želi da se leči samo u Srbiji. Zbog toga je i pušten, na osnovu izveštaja holandskih lekara o njegovom stanju. Medjutim, zbog najnovijih pritisaka iz Haga, on odbija i ovde da prima terapiju, što dodatno ugrožava njegovo zdravlje”, rekao je Šešeljev doktor.

Bojić je rekao da njegov pacijent ima karcinom na debelom crijevu, “na onom preostalom delu koji nije bio operisan”, i dve metastaze na jetri, a pronadjene su “nove tačkaste promene na jetri koje zahtevaju hitnu hemoterapiju”.

“Terapija bi trebalo da traje oko 36 nedelja, nakon čega bi najverovatnije usledila operacija. Medjutim, on u poslednjih 15 dana odbija hemoterapiju zbog pritisaka iz Haga da ga vrate u Tribunal”, rekao je Bojić i dodao da će šef radikala pristati na dalje liječenje kada ti pritisci prestanu.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Miki

14.04.2015 06:42

Koga to još zanima???

ODGOVORITE
Name

srbe prave

14.04.2015 07:11

Ne dati Seselja nikom. Ubili su Milosevi. Ne dajmo vise svoje heroje

Name

Milos CCCC.

14.04.2015 07:34

Vojvodi Seselju Zelim Sve najbolje I Njegovoj Porodici Srecan Vaskrs I da nam Vojvoda Ozdravi. Ne prihvatamo vise Nikakve Ucene iz Haga Hag je Nepravedni Politicki Sud Koga je Formirala Amerika I Zapad Protiv SRBA I srpskih Junaka I Heroja. Ziv nam I zdrav Bioo SRPSKI VOJVODO.

ODGOVORITE