Протест због ослобађања Делића

Хрватско народно вијеће у БиХ упутило је данас протест Кантоналном суду у Зеници поводом ослобађања од оптужбе Арнеса Делића који је напао, опљачка и нанио тешке повреде повратницима Марици Крстић и Николи Црпуљу који су од посљедица повреда умрли 13. маја 2014. године.

Босна и Херцеговина 13.04.2015 | 17:58
Протест због ослобађања Делића

"Упућујемо најоштрији протест Кантоналном суду у Зеници поводом гнусне одлуке о ослобађању Арнеса Делића из Драговића код Вареша који је напао, опљачкао и нанио тешке повреде повратницима у њиховој кући у селу Ратаљ код Какња. Тиме је послата застрашујућа порука", наводи се у протесту Хрватског народног вијећа у БиХ.

Из Хрватског народног вијећа упозоравају да пресуда Кантоналног суда у Зеници улива поштеним грађанима страх и немир, а за пљачкаше представља подстицај и охрабрење за нове пљачке и злостављања.

Арнес Делић /22/ ослобођен је прошле седмице оптужбе да је починио тешко разбојништво и насиље над двоје немоћних стараца који су подлегли повредама. Делић је у притвору провео непуну годину дана.

Никола Црепуља /74/ и Марица Кристић /79/ из села Ратањ код Какња преминули су 13. маја прошле године, након што су 21. априла задобили тешке повреде.

Делић је признао полицији злочин, а Кантонални суд у Зеници није нашао довољно доказа да га осуди и донио је ослобађајућу пресуду.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ста је

13.04.2015 16:11

Хрвати ста се буните?Кад Срби говоре да је БиХ тузиластво једнострано ви цутите а сад и ви видите како је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

13.04.2015 18:10

ИСКРЕНО МИ ЈЕ ЖАО НЕВИНИХ ЉУДИ.ПОЛА СУДИЈА СМЕНИТИ.ТЕ ИНСТИТУЦИЈЕ СУ ПОСТАЛЕ НАКАРАДНЕ.

ОДГОВОРИТЕ