Protest zbog oslobađanja Delića

Hrvatsko narodno vijeće u BiH uputilo je danas protest Kantonalnom sudu u Zenici povodom oslobađanja od optužbe Arnesa Delića koji je napao, opljačka i nanio teške povrede povratnicima Marici Krstić i Nikoli Crpulju koji su od posljedica povreda umrli 13. maja 2014. godine.

Bosna i Hercegovina 13.04.2015 | 17:58
Protest zbog oslobađanja Delića

"Upućujemo najoštriji protest Kantonalnom sudu u Zenici povodom gnusne odluke o oslobađanju Arnesa Delića iz Dragovića kod Vareša koji je napao, opljačkao i nanio teške povrede povratnicima u njihovoj kući u selu Ratalj kod Kaknja. Time je poslata zastrašujuća poruka", navodi se u protestu Hrvatskog narodnog vijeća u BiH.

Iz Hrvatskog narodnog vijeća upozoravaju da presuda Kantonalnog suda u Zenici uliva poštenim građanima strah i nemir, a za pljačkaše predstavlja podsticaj i ohrabrenje za nove pljačke i zlostavljanja.

Arnes Delić /22/ oslobođen je prošle sedmice optužbe da je počinio teško razbojništvo i nasilje nad dvoje nemoćnih staraca koji su podlegli povredama. Delić je u pritvoru proveo nepunu godinu dana.

Nikola Crepulja /74/ i Marica Kristić /79/ iz sela Ratanj kod Kaknja preminuli su 13. maja prošle godine, nakon što su 21. aprila zadobili teške povrede.

Delić je priznao policiji zločin, a Kantonalni sud u Zenici nije našao dovoljno dokaza da ga osudi i donio je oslobađajuću presudu.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sta je

13.04.2015 16:11

Hrvati sta se bunite?Kad Srbi govore da je BiH tuzilastvo jednostrano vi cutite a sad i vi vidite kako je.

ODGOVORITE
Name

VETERAN

13.04.2015 18:10

ISKRENO MI JE ŽAO NEVINIH LJUDI.POLA SUDIJA SMENITI.TE INSTITUCIJE SU POSTALE NAKARADNE.

ODGOVORITE