Видео: Једини и непоновљиви - 127. гол Рожерија Сенија!

Легендарни чувар мреже погодио из слободног ударца у дуелу Сао Паола и Ред Бул Бразила.

Фудбал 14.04.2015 | 12:20
Видео: Једини и непоновљиви - 127. гол Рожерија Сенија!

За њега не може да се употреби изанђала фраза која важи за голмане да што су старији то су бољи. Како време одмиче – Рожерио Сени је све убојитији. Легендарни бразилски чувар мреже одавно је обезбедио место у свим фудбалским алманасима.

Међутим, Рожерио Сени, непревазиђени голман-голгетер, наставио је да помера границе и у 43.години живота. У дуелу четвртфинала Купа Паолисте Сени је показао зашто га сматрају иконом Сао Паола. Иако је домаћи тим важио за апсолутног фаворита Бразил Ред Бул се одлично држао на Морумбију у првом полувремену. Међутим, у 44.минуту севнула је Сенијева десница. Голом из слободног ударца Сени је повео играче Сао Паола до сигурне победе (3:0).Био је то 127.гол Рожерија Сенија у каријери (од тога је 60 постигао из слободног ударца).

Било је голмана који су представљали страх и трепет пред супарничким голом, али ниједан није био тако константно опасан као Рожерио Сени. Најближи Сенију је Парагвајац Хозе Луис Чилаверт који је током каријере постигао 62.гола. Трећи голгетер међу чуварима мреже је Бугарин Димитар Иванков са 42 гола, док четврто место деле још две велике јужноамеричке легенде, Мексиканац Хорхе Кампос и Колумбијац Рене Игуита са по 38 голова.

Коментари / 0

Оставите коментар