Video: Jedini i neponovljivi - 127. gol Rožerija Senija!

Legendarni čuvar mreže pogodio iz slobodnog udarca u duelu Sao Paola i Red Bul Brazila.

Fudbal 14.04.2015 | 12:20
Video: Jedini i neponovljivi - 127. gol Rožerija Senija!

Za njega ne može da se upotrebi izanđala fraza koja važi za golmane da što su stariji to su bolji. Kako vreme odmiče – Rožerio Seni je sve ubojitiji. Legendarni brazilski čuvar mreže odavno je obezbedio mesto u svim fudbalskim almanasima.

Međutim, Rožerio Seni, neprevaziđeni golman-golgeter, nastavio je da pomera granice i u 43.godini života. U duelu četvrtfinala Kupa Paoliste Seni je pokazao zašto ga smatraju ikonom Sao Paola. Iako je domaći tim važio za apsolutnog favorita Brazil Red Bul se odlično držao na Morumbiju u prvom poluvremenu. Međutim, u 44.minutu sevnula je Senijeva desnica. Golom iz slobodnog udarca Seni je poveo igrače Sao Paola do sigurne pobede (3:0).Bio je to 127.gol Rožerija Senija u karijeri (od toga je 60 postigao iz slobodnog udarca).

Bilo je golmana koji su predstavljali strah i trepet pred suparničkim golom, ali nijedan nije bio tako konstantno opasan kao Rožerio Seni. Najbliži Seniju je Paragvajac Hoze Luis Čilavert koji je tokom karijere postigao 62.gola. Treći golgeter među čuvarima mreže je Bugarin Dimitar Ivankov sa 42 gola, dok četvrto mesto dele još dve velike južnoameričke legende, Meksikanac Horhe Kampos i Kolumbijac Rene Iguita sa po 38 golova.

Komentari / 0

Ostavite komentar