У Сарајеву пале аутомобиле за 200 КМ

Сарајевска полиција на трагу је појединцима који су у протеклих неколико мјесеци на подручју Сарајева запалили десетине аутомобила. Пиромани који запале аутомобиле најчешће то раде за неког другог.

Босна и Херцеговина 13.04.2015 | 17:20
У Сарајеву пале аутомобиле за 200 КМ

Милан Божић, шеф Одсјека за имовинске деликте МУП-а Кантона Сарајево тврди да је полиција до сада расвијетлила девет случајева у којима су запаљени аутомобили.

"Интензивно радимо на расвјетљавању и осталих случајева и ускоро ћемо имати нова хапшења осумњичених", казао је Божић за "Клиx" и додао да се у овим случајевима не ради о организованим криминалним групама, већ о појединачним случајевима.

Од 1. јуна 2014. године до 26. јануара 2015. године сарајевској полицији је пријављено 37 паљевина аутомобила. Међутим, број паљевина до данас прелази број од 40.

До главних актера ових кривичних дјела много лакше се долази након откривања могућег мотива намјерног паљења аутомобила. Пиромани који запале аутомобиле најчешће то раде за неког другог, а за ту услугу најчешће су плаћени износом од 100 до 200 КМ.

Намјерна паљења аутомобила су узрокована неријешеним међуљудским односима, али и дуговањима на име, рецимо, препродаје дроге или пак као средство за заокупљање пажње полицајаца.

Запаљен аутомобил био је и епилог жестоке брачне свађе. То је управо случај са посљедњом паљевином аутомобила која се догодила у Сарајеву у близини Сарајево Цитy Центра.

Наиме, до паљења аутомобила дошло је због свађе супружника у процесу бракоразводне парнице. Наиме, непоштивање постигнутог договора о расподјели имовине, који је укључивао и аутомобил Форд Мондео, довео је до тога да буде запаљен. Тако је овај аутомобил у потпуности изгорио прије само четири дана у сарајевској улици Хисета.

"Клиx" подсјећа да је због паљења два аутомобила ухапшен и Алмедин Бостанџија, који је "пао" након што је на снимку видеонадзора забиљежено како краде мобилни телефон од малољетника.

Тада је идентификован и ухваћен, а крим обрадом је установљено да је запалио два аутомобила јер су се њихови власници свађали са његовим рођаком. Радило се о возилима ВW Поло и Фиат Палио који су изгорјели у Новопазарској улици у Сарајеву.

Један аутомобил је запаљен и како би се полиција забавила тим случајем. Ради се заправо о пожару који се догодио 10. јануара ове године када је запаљена Шкода Фелициа у сарајевском насељу Илиџа.

За ту паљевину ухапшен је Белмир Ахметовић. Аутомобил је запалио како би окупирао полицију, а он заједно са још неколико особа на миру опљачкао пословницу БХ Поште у Тарчину.

Но, Ахметовић је заједно са Елвисом Пашалићем, Сабахудином Силајџијом те његовим синовима Едином и Арнелом, те Ервином Ташаковићем ухапшен у фебруару у полицијској акцији због сумње да су починили читав низ разбојништава, тешких крађа, али и изазивања опште опасности.

Расвијетлила је полиција и паљење аутомобила Шкода Оцтавиа која се десила у сарајевском насељу Шип. Овај ауто је запаљен грешком. Наиме, власник је паркирао аутомобил на погрешно мјесто и у погрешно вријеме те му је нанесена штета која му није била намијењена, пише Клиx.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ја

13.04.2015 17:01

Када бих ја зивио у БИХ и ја би палио аутомобиле за те паре!!!Нема лаксе зараде нема ста!Минутаза измедју 5 до 10 Минута плата супер!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џалалабад

14.04.2015 14:20

Ја ј..... игре. Још једна спортска дисциплина зачета у бољем дијелу БиХ.Ако се покаже добра може се брзо омасовити у виду спортских клубова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

14.04.2015 16:31

Предлажем да се у спортским кладионицама организује клађење у броју кривичних дијела која ће се десити у просперитетнијем дијелу БиХ, у наредном дану.

ОДГОВОРИТЕ