Јанко: Нолетов циљ је да престигне Федекса!

Јанко Типсаревић изјавио је да мисли да је циљ Новака Ђоковића да претекне Роџера Федерера по броју недеља проведених на првом месту АТП листе.

Тенис 14.04.2015 | 10:40
Јанко: Нолетов циљ је да престигне Федекса!

Ђоковић почиње 142. недељу на челу тениског каравана и сада је на шестом месту вечне листе, прескочивши Надала који је укупно био први 141 седмицу.

Следећи којег ће најбољи српски спортиста икада претећи јесте Американац Џон Мекинро са 170 недеља проведених на врху АТП листе. Испред су још само Роџер Федерер (302), Пит Сампрас (286), Иван Лендл (270) и Џими Конорс.

„Ако ме лично питате, мислим да је његов циљ да претекне Федерера, иако се то сада чини поприлично далеко. Веома сам поносан што је Новак овај спорт попео на нови ниво и што је то урадио у ери Роџера Федерера и Рафаела Надала. Одједном се појавио момак ниоткуда и подигао тенис на још виши ниво“, рекао је Типсаревић.

Он је навео да се Ђоковић није променио и поред великог успеха.

„Ток момка и даље окружују људи са којима је одрастао. То сте могли да видите на његовом венчању“, додао је Јанко.

Типсаревић се вратио тенису после више од 18 месеци паузе због повреде и тумора на пети, а велику помоћ имао је баш од Ђоковића. Новак је инсистирао да њих двојица играју заједно дубл у Мајамију како би се некада осми играч планете што пре вратио у праву форму.

Коментари / 0

Оставите коментар