Janko: Noletov cilj je da prestigne Fedeksa!

Janko Tipsarević izjavio je da misli da je cilj Novaka Đokovića da pretekne Rodžera Federera po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste.

Tenis 14.04.2015 | 10:40
Janko: Noletov cilj je da prestigne Fedeksa!

Đoković počinje 142. nedelju na čelu teniskog karavana i sada je na šestom mestu večne liste, preskočivši Nadala koji je ukupno bio prvi 141 sedmicu.

Sledeći kojeg će najbolji srpski sportista ikada preteći jeste Amerikanac Džon Mekinro sa 170 nedelja provedenih na vrhu ATP liste. Ispred su još samo Rodžer Federer (302), Pit Sampras (286), Ivan Lendl (270) i Džimi Konors.

„Ako me lično pitate, mislim da je njegov cilj da pretekne Federera, iako se to sada čini poprilično daleko. Veoma sam ponosan što je Novak ovaj sport popeo na novi nivo i što je to uradio u eri Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Odjednom se pojavio momak niotkuda i podigao tenis na još viši nivo“, rekao je Tipsarević.

On je naveo da se Đoković nije promenio i pored velikog uspeha.

„Tok momka i dalje okružuju ljudi sa kojima je odrastao. To ste mogli da vidite na njegovom venčanju“, dodao je Janko.

Tipsarević se vratio tenisu posle više od 18 meseci pauze zbog povrede i tumora na peti, a veliku pomoć imao je baš od Đokovića. Novak je insistirao da njih dvojica igraju zajedno dubl u Majamiju kako bi se nekada osmi igrač planete što pre vratio u pravu formu.

Komentari / 0

Ostavite komentar