Партизан: Звезда је прекршила договор!

Црно-бели су се зарекли да на трећи и евентуални четврти меч полуфинала АБА плеј-офа неће ући ниједан навијач црвено-белих.

Кошарка 14.04.2015 | 10:00
Партизан: Звезда је прекршила договор!

Душко Вујошевић у понедељак је на заједничкој конференцији за медије пред дуеле са Црвеном звездом Телеком изразио незадовољство најавама да ће "вечити" ривал током плеј-оф серије АБА лиге одступити од јесенас постигнутог договора, по коме се за међусобне утакмице уступало 500 улазница гостујућем клубу.

Одмах након конференције у хотелу "Краун плаза" одржан је и састанак за безбедност, након којег је Партизан издао званично саопштење.

"КК Партизан НИС обавештава јавност, а пре свега своје навијаче, да је након састанка безбедности управа Црвене звезде Телеком објавила и званичну одлуку да размене карата између клубова неће бити и тако прекршила договор који је установљен на почетку сезоне АБА лиге. Тада је на инсистирање црвено-белих, а прихваћено од стране клуба из Хумске, одлучено да клубови размене 500 карата за мечеве ове две екипе.

Сматрали смо да размена 500 карата релаксира односе између навијачких група, побољшава односе два клуба и уводи дерби са присуством навијача оба тима у облик кошаркашке светковине.

Оваква одлука је један у низу психолошких шокова којима покушавају да нас дестабилизују и уплаше.

Сигурна последица такве одлуке јесте да на утакмицама у којима ће КК Партизан бити домаћин, ниједан навијач Црвене звезде, чак и уз помоћ било какве силе, неће ући у дворану".

Није тешко закључити да се у последњем пасусу саопштења алудира на један од дербија одиграних у не тако давној прошлости, када је Партизан био домаћин, а навијачи црвено-белих ушли на трибину без улазница, у пратњи полицијских снага.

Коментари / 0

Оставите коментар