Partizan: Zvezda je prekršila dogovor!

Crno-beli su se zarekli da na treći i eventualni četvrti meč polufinala ABA plej-ofa neće ući nijedan navijač crveno-belih.

Košarka 14.04.2015 | 10:00
Partizan: Zvezda je prekršila dogovor!

Duško Vujošević u ponedeljak je na zajedničkoj konferenciji za medije pred duele sa Crvenom zvezdom Telekom izrazio nezadovoljstvo najavama da će "večiti" rival tokom plej-of serije ABA lige odstupiti od jesenas postignutog dogovora, po kome se za međusobne utakmice ustupalo 500 ulaznica gostujućem klubu.

Odmah nakon konferencije u hotelu "Kraun plaza" održan je i sastanak za bezbednost, nakon kojeg je Partizan izdao zvanično saopštenje.

"KK Partizan NIS obaveštava javnost, a pre svega svoje navijače, da je nakon sastanka bezbednosti uprava Crvene zvezde Telekom objavila i zvaničnu odluku da razmene karata između klubova neće biti i tako prekršila dogovor koji je ustanovljen na početku sezone ABA lige. Tada je na insistiranje crveno-belih, a prihvaćeno od strane kluba iz Humske, odlučeno da klubovi razmene 500 karata za mečeve ove dve ekipe.

Smatrali smo da razmena 500 karata relaksira odnose između navijačkih grupa, poboljšava odnose dva kluba i uvodi derbi sa prisustvom navijača oba tima u oblik košarkaške svetkovine.

Ovakva odluka je jedan u nizu psiholoških šokova kojima pokušavaju da nas destabilizuju i uplaše.

Sigurna posledica takve odluke jeste da na utakmicama u kojima će KK Partizan biti domaćin, nijedan navijač Crvene zvezde, čak i uz pomoć bilo kakve sile, neće ući u dvoranu".

Nije teško zaključiti da se u poslednjem pasusu saopštenja aludira na jedan od derbija odigranih u ne tako davnoj prošlosti, kada je Partizan bio domaćin, a navijači crveno-belih ušli na tribinu bez ulaznica, u pratnji policijskih snaga.

Komentari / 0

Ostavite komentar