Срушила се фасада на улазу Дјечје болнице!

Око 14 сати, на улазу у Дечју болницу у Тиршовој у Београду, срушила се бетонска фасада површине 50 квадрата а од силине удара дим је стизао до трећег спрата болнице. Фасада се обрушила у време посета у овој установи, а пуком срећом нико није повређен.

Србија 13.04.2015 | 16:02
Срушила се фасада на улазу Дјечје болнице!

- Стајала сам два метра од места где се обрушила арматура. Било је језиво, још се тресем... Такав ударац, таква силина, могао је неко да страда. Чуло се само крцкање у пар секунди, и онда стравичан прасак. Бетонски плафон је пао са висине од чак три метра. Хвала Богу, да нико није повређен - прича узбуђено Лидија Миленковић, чије дете се лечи у Тиршовој и која је била у посети детету.

Све се догодило у тренутку, испред улаза је било још петоро људи који су седели на клупици.

- Практично је пала цела настрешница испред главног улаза па људи који су били унутра нису могли да изађу напоље. Из бетона су вириле жице и цеви - каже Лидија.

Радници уклањају интензивно делове фасаде, а у Дечју клинику стигао је и директор Зоран Радојичић.

- Бетонска фасада пала је у време посета, срећа је да нико није повређен. Постављена је 2000. године, донацијом браће Карић. који су тада обновили целу фасаду клинике. Ова фасада налази се на самом улазу клинку, испод бактериологије - каже Радојичић.

У клиници је зимус пала фасада на другом улазу, на педијатрији а срећом и тада нико није повређен.

- Главни проблем је што је зграда рађена 1924. године. Техничка служба болнице свакодневно обилази и процењује фасаде и никако није могла да процени да ће ова фасада пасти. Болница ће обновити фасаду - каже Радојичић.

Изгледа да је зграда ове болнице у веома лошем стању пошто је део фасаде изнад старог улаза у Педијатријску амбуланту срушио и прошлог лета.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

будала

13.04.2015 16:35

А да струцњаци ставе изолацију измедју греда, и умјесто БЕТОНА ставе неку ламперију или пластицни потков? И када треба несто сервисирати лаксе је отворити комад пластицног поткова, него ли разбијати малтер. То је само мисљење једне будале на основу прилоземих слика и размисљања од 30 секунди...

ОДГОВОРИТЕ