Анализа ЕЛ: 8 великана за 4 карте за Ф4 у Мадриду!

Изненађења није било. Највећи и најбољи европски тимови дошли су у предворје Фајнал-фора Евролиге. Плеј-оф за пут у Шпанију почиње ове недеље.

Кошарка 13.04.2015 | 21:40
Анализа ЕЛ: 8 великана за 4 карте за Ф4 у Мадриду!

Уторак неће бити важан дан само за "јадранску" кошарку, где ће најбоље четири екипе почети борбу за регионалну титулу.

Исте вечери, у терминима од 19.00 и 20.00 часова, највећи и најуспешнији континентални клубови стартоваће у трци за најпрестижнији трофеј Европе - титулу Евролиге.

Учесници четвртфинала су познати. На крају Топ 16 фазе издвојили су се тимови које су многи и пре почетка такмичења видели у завршној борби за пласман на мадридски Фајнал-фор (15-17. мај).

ГРУПА Е: Реал 11-3, Барселона 11-3, Макаби 9-5, ПАО 7-7

ГРУПА Ф: ЦСКА 12-2, Фенербахче 11-3, Олимпијакос 10-4, Ефес 6-8.

Прве вечери плеј-офа, играће се у Москви, где ће гостовати Панатинаикос, и у Истанбулу, где ће Фенер дочекати Макаби. Дан касније, у центру пажње биће највећи шпански тимови, који ће угостити Олимпијакос и Ефес.

Титулу је прошле године освојио Макаби, на завршном турниру за памћење. Ове сезоне, "Понос Израела" опет је стекао шансу да се бори за место међу најбоља четири, тријумфом против Албе, најпријатнијег изненађења такмичења, у последњем колу.

Међутим, "Понос Израела" има један од најтежих задатака. Да би се пласирао међу четири, мораће да елиминише Фенербахче Жељка Обрадовића, Немање Бјелице и Богдана Богдановића.

Србија ће у завршној фази имати представника и на клупи Ефеса, на којој седи Душан Ивковић. Претходни селектор "орлова" води екипу у Мадрид, на мегдан Реалу, можда и највећем губитнику завршних турнира претходних година.

Последњу европску титулу, "краљевски клуб" освојио је пре чак 20 година, под вођством Жељка Обрадовића. Ове сезоне је опет наговестио да је спреман за трон, доминиравши у прве две фазе, током којих је наступио и у Комбанк арени, против Црвене звезде Телеком.

Нашу кошарку представљаће и Милош Теодосић, плејмејкер и лидер московског ЦСКА, најдоминантније екипе у Топ 16 рунди.

"Армејци" су у 24 утакмице доживели само два пораза и под вођством Димитриса Итудиса високо истакли кандидатуру за пласман на Ф4, а и на европски трон.

Московски гигант играће у четвртфиналу против Панатинаикоса, који путује у Москву са вером да може да оствари бар једну победу и да настави традицију неизвесних дуела два тима. У претходних 30 међусобних утакмица, ЦСКА и ПАО остварили су идентичан број победа!

У среду увече, спектакуларан меч очекује се и у "Палау Блауграни", где ће Барселони гостовати Олимпијакос, двоструки освајач Евролиге у претходне три сезоне. Тим из Пиреја, на челу са Василисом Спанулисом, покушаће да још једном направи сензацију и елиминише један од најразноврснијих и најбољих тимова континента.

Парови четвртфинала:

У уторак

ЦСКА - ПАО 19.00
Фенербахче - Макаби 20.00
У среду:
Барселона - Олимпијакос 19.00
Реал – Ефес 21.00

Досадашње међусобне утакмице четвртфиналиста:

Реал - Ефес 14:6
Фенер - Макаби 5:11
ЦСКА - Панатинаикос 15:15
Барселона - Олимпијакос 13:5

Термини других утакмица су: четвртак и петак, а затим ће домаћинства бити замењена. Трећи мечеви биће одиграни у понедељак и уторак, а серије би могле бити евентуално настављене све до 28. априла.

Шта мислите, ко ће на Фајнал фор и ко ће освојити Евролигу?

Коментари / 0

Оставите коментар