Analiza EL: 8 velikana za 4 karte za F4 u Madridu!

Iznenađenja nije bilo. Najveći i najbolji evropski timovi došli su u predvorje Fajnal-fora Evrolige. Plej-of za put u Španiju počinje ove nedelje.

Košarka 13.04.2015 | 21:40
Analiza EL: 8 velikana za 4 karte za F4 u Madridu!

Utorak neće biti važan dan samo za "jadransku" košarku, gde će najbolje četiri ekipe početi borbu za regionalnu titulu.

Iste večeri, u terminima od 19.00 i 20.00 časova, najveći i najuspešniji kontinentalni klubovi startovaće u trci za najprestižniji trofej Evrope - titulu Evrolige.

Učesnici četvrtfinala su poznati. Na kraju Top 16 faze izdvojili su se timovi koje su mnogi i pre početka takmičenja videli u završnoj borbi za plasman na madridski Fajnal-for (15-17. maj).

GRUPA E: Real 11-3, Barselona 11-3, Makabi 9-5, PAO 7-7

GRUPA F: CSKA 12-2, Fenerbahče 11-3, Olimpijakos 10-4, Efes 6-8.

Prve večeri plej-ofa, igraće se u Moskvi, gde će gostovati Panatinaikos, i u Istanbulu, gde će Fener dočekati Makabi. Dan kasnije, u centru pažnje biće najveći španski timovi, koji će ugostiti Olimpijakos i Efes.

Titulu je prošle godine osvojio Makabi, na završnom turniru za pamćenje. Ove sezone, "Ponos Izraela" opet je stekao šansu da se bori za mesto među najbolja četiri, trijumfom protiv Albe, najprijatnijeg iznenađenja takmičenja, u poslednjem kolu.

Međutim, "Ponos Izraela" ima jedan od najtežih zadataka. Da bi se plasirao među četiri, moraće da eliminiše Fenerbahče Željka Obradovića, Nemanje Bjelice i Bogdana Bogdanovića.

Srbija će u završnoj fazi imati predstavnika i na klupi Efesa, na kojoj sedi Dušan Ivković. Prethodni selektor "orlova" vodi ekipu u Madrid, na megdan Realu, možda i najvećem gubitniku završnih turnira prethodnih godina.

Poslednju evropsku titulu, "kraljevski klub" osvojio je pre čak 20 godina, pod vođstvom Željka Obradovića. Ove sezone je opet nagovestio da je spreman za tron, dominiravši u prve dve faze, tokom kojih je nastupio i u Kombank areni, protiv Crvene zvezde Telekom.

Našu košarku predstavljaće i Miloš Teodosić, plejmejker i lider moskovskog CSKA, najdominantnije ekipe u Top 16 rundi.

"Armejci" su u 24 utakmice doživeli samo dva poraza i pod vođstvom Dimitrisa Itudisa visoko istakli kandidaturu za plasman na F4, a i na evropski tron.

Moskovski gigant igraće u četvrtfinalu protiv Panatinaikosa, koji putuje u Moskvu sa verom da može da ostvari bar jednu pobedu i da nastavi tradiciju neizvesnih duela dva tima. U prethodnih 30 međusobnih utakmica, CSKA i PAO ostvarili su identičan broj pobeda!

U sredu uveče, spektakularan meč očekuje se i u "Palau Blaugrani", gde će Barseloni gostovati Olimpijakos, dvostruki osvajač Evrolige u prethodne tri sezone. Tim iz Pireja, na čelu sa Vasilisom Spanulisom, pokušaće da još jednom napravi senzaciju i eliminiše jedan od najraznovrsnijih i najboljih timova kontinenta.

Parovi četvrtfinala:

U utorak

CSKA - PAO 19.00
Fenerbahče - Makabi 20.00
U sredu:
Barselona - Olimpijakos 19.00
Real – Efes 21.00

Dosadašnje međusobne utakmice četvrtfinalista:

Real - Efes 14:6
Fener - Makabi 5:11
CSKA - Panatinaikos 15:15
Barselona - Olimpijakos 13:5

Termini drugih utakmica su: četvrtak i petak, a zatim će domaćinstva biti zamenjena. Treći mečevi biće odigrani u ponedeljak i utorak, a serije bi mogle biti eventualno nastavljene sve do 28. aprila.

Šta mislite, ko će na Fajnal for i ko će osvojiti Evroligu?

Komentari / 0

Ostavite komentar