ЛШ, најава: Јорганџије на Краља, Дама са Кнежевима!

У уторак нас очекују први мечеви четвртфинала Лиге шампиона. Атлетико Мадрид или Реал Мадрид, Јувентус или Монако?

Фудбал 14.04.2015 | 08:00
ЛШ, најава: Јорганџије на Краља, Дама са Кнежевима!

Прва два четвртфинална дуела играју се у уторак од 20.45.

Мадридски ривали састају се у репризи прошлогодишњег финала, када је Реал славио после продужетака (4:1, 1:1). Била је то последња победа "краљевског клуба" у градском дербију, а од тада их је одиграно чак шест!

"Утакмица ће бити тешка за обе екипе. Не смемо да правимо грешке које смо правили у претходним утакмицама са Атлетиком. Ако у дуел уђемо снажно и покажемо оно што смо показали прошле године, мислим да ћемо сигурно приказати добру игру", сматра Реалов дефанзивац Пепе.

Реал је пету годину узастопно у четвртфиналу Лиге шампиона и остварио је четири узастопне победе, а циљ "краљевског клуба" је да постане први тим у историји који је успео да одбрани трофеј Лиге шампиона.

Карло Анћелоти на располагању ће поново имати Герета Бејла, после проблема са зглобом, као и Тонија Кроса и Хамеса Родригеза, који су пропустили дуел са Еибаром због суспензија.

Што се тиче Атлетика, "јорганџије" ће покушати да наставе низ без пораза у утакмицама против Реала, а такмичење у Лиги шампиона им је једина преостала прилика да освоје трофеј у овој сезони.

Фернандо Торес верује да ће тренер Дијего Симеоне извући најбоље из екипе у предстојећим дуелима.

"Он зна како да подигне екипу. Симеоне је био такав и као играч. Он зна да мора да нам укаже на слабости, како бисмо то поправили и показали квалитет", рекао је
Торес.

"Ми немамо могућности као Реал, Барселона, Бајерн Минхен или Челси. Не можемо да губимо бодове и онда да их касније надокнадимо, ми смо екипа која игра на својој граници", додао је он.

У екипу Атлетика вратиће се Годин и Тијаго после суспензија, као и Марио Манџукић, који се опоравио од повреде. Он је ове сезоне постигао два гола у дуелима са Реал Мадридом.

Јувентус је до четвртфинала дошао пошто је елиминисао Борусију Дортмунд укупним резултатом 5:1, а Монако је избацио
Арсенал (3:3) захваљујући правилу о постигнутом голу у гостима.

Шампион Италије је у суботу неочекивано изгубио у Серији А од последњепласиране Парме, али нападач Карлос Тевез сматра да је то била "незгода".

"Утакмице против Борусије су показале да можемо да идемо далеко. Све зависи од нас. Јувентус може да победи сваку екипу, а то смо и показали. Ниједан тим није ван нашег домета, можемо до трофеја", рекао је Тевез.

Аргентинац је 2008. године освојио Лигу шампиона са Манчестер јунајтедом, а постигао је гол из пенала, после којих је клуб са Олд Трафорда победио Челси 6:5.

Тевез је истакао да се екипа Јувентуса разликује од тадашњег тима Манчестер јунајтеда.

"То је била другачија ситуација. Тамо су били сјањи појединци - Кристијано Роналдо, Вејн Руни, Рајан Гигс, Рио Фердинанд и Пол Сколс. Ми смо екипа и тешко нас је победити", оценио је нападач црно-белих.

"Можемо да будемо као Атлетико из прошле сезоне, само са бољим крајем", додао је 31-годишњи Карлос Тевез, који је ове сезоне постигао 25 голова у свим такмичењима.

За голгетерски учинак захвалио се саиграчима и тренеру.

"Они ми уливају много самопоуздања. Задовољан сам стварима које тренер тражи од мене у игри. Направили смо неку врсту договора - када добијем лопту могу да радим шта год желим, али у одбрани морам да обављам одређене задатке. Волим да сам у контакту с лоптом, ако ми је не додаш, ја ћу је освојити", објаснио је Аргентинац.

Што се тиче екипе Монака, "кнежеви" су у ишчекивању лекарске одлуке о наступу Жеремија Тулалана, који се повредио прошлог петка у мечу са Каеном.

Тренер Леонардо Жардим верује да његов тим може да изађе као победник из мечева са торинском "старом дамом".

"Када су нас напустили Хамес Родригез и Радамел Фалкао многи су помислили да се нећемо опоравити. Мислили су да ће ова екипа једва да се избори за место међу десет најбољих у првенству Француске и да неће успети да прође групну фазу Лиге шампиона. Доказали смо супротно", рекао је Португалац и додао:

"Јувентус има снажан тим и фаворит је, али није први пут да смо у подређеном положају. Против Арсенала смо показали да нас не би требало потцењивати и надам се да ћемо још једном то доказати".

У среду се играју друга два четвртфинала, а састају се ПСЖ - Барселона и Порто - Бајерн Минхен.

Реванш мечеви дуела од уторка су 22. априла, а оних у среду играће се 21. априла.

Шта ви мислите...?!

Коментари / 0

Оставите коментар