LŠ, najava: Jorgandžije na Kralja, Dama sa Kneževima!

U utorak nas očekuju prvi mečevi četvrtfinala Lige šampiona. Atletiko Madrid ili Real Madrid, Juventus ili Monako?

Fudbal 14.04.2015 | 08:00
LŠ, najava: Jorgandžije na Kralja, Dama sa Kneževima!

Prva dva četvrtfinalna duela igraju se u utorak od 20.45.

Madridski rivali sastaju se u reprizi prošlogodišnjeg finala, kada je Real slavio posle produžetaka (4:1, 1:1). Bila je to poslednja pobeda "kraljevskog kluba" u gradskom derbiju, a od tada ih je odigrano čak šest!

"Utakmica će biti teška za obe ekipe. Ne smemo da pravimo greške koje smo pravili u prethodnim utakmicama sa Atletikom. Ako u duel uđemo snažno i pokažemo ono što smo pokazali prošle godine, mislim da ćemo sigurno prikazati dobru igru", smatra Realov defanzivac Pepe.

Real je petu godinu uzastopno u četvrtfinalu Lige šampiona i ostvario je četiri uzastopne pobede, a cilj "kraljevskog kluba" je da postane prvi tim u istoriji koji je uspeo da odbrani trofej Lige šampiona.

Karlo Anćeloti na raspolaganju će ponovo imati Gereta Bejla, posle problema sa zglobom, kao i Tonija Krosa i Hamesa Rodrigeza, koji su propustili duel sa Eibarom zbog suspenzija.

Što se tiče Atletika, "jorgandžije" će pokušati da nastave niz bez poraza u utakmicama protiv Reala, a takmičenje u Ligi šampiona im je jedina preostala prilika da osvoje trofej u ovoj sezoni.

Fernando Tores veruje da će trener Dijego Simeone izvući najbolje iz ekipe u predstojećim duelima.

"On zna kako da podigne ekipu. Simeone je bio takav i kao igrač. On zna da mora da nam ukaže na slabosti, kako bismo to popravili i pokazali kvalitet", rekao je
Tores.

"Mi nemamo mogućnosti kao Real, Barselona, Bajern Minhen ili Čelsi. Ne možemo da gubimo bodove i onda da ih kasnije nadoknadimo, mi smo ekipa koja igra na svojoj granici", dodao je on.

U ekipu Atletika vratiće se Godin i Tijago posle suspenzija, kao i Mario Mandžukić, koji se oporavio od povrede. On je ove sezone postigao dva gola u duelima sa Real Madridom.

Juventus je do četvrtfinala došao pošto je eliminisao Borusiju Dortmund ukupnim rezultatom 5:1, a Monako je izbacio
Arsenal (3:3) zahvaljujući pravilu o postignutom golu u gostima.

Šampion Italije je u subotu neočekivano izgubio u Seriji A od poslednjeplasirane Parme, ali napadač Karlos Tevez smatra da je to bila "nezgoda".

"Utakmice protiv Borusije su pokazale da možemo da idemo daleko. Sve zavisi od nas. Juventus može da pobedi svaku ekipu, a to smo i pokazali. Nijedan tim nije van našeg dometa, možemo do trofeja", rekao je Tevez.

Argentinac je 2008. godine osvojio Ligu šampiona sa Mančester junajtedom, a postigao je gol iz penala, posle kojih je klub sa Old Traforda pobedio Čelsi 6:5.

Tevez je istakao da se ekipa Juventusa razlikuje od tadašnjeg tima Mančester junajteda.

"To je bila drugačija situacija. Tamo su bili sjanji pojedinci - Kristijano Ronaldo, Vejn Runi, Rajan Gigs, Rio Ferdinand i Pol Skols. Mi smo ekipa i teško nas je pobediti", ocenio je napadač crno-belih.

"Možemo da budemo kao Atletiko iz prošle sezone, samo sa boljim krajem", dodao je 31-godišnji Karlos Tevez, koji je ove sezone postigao 25 golova u svim takmičenjima.

Za golgeterski učinak zahvalio se saigračima i treneru.

"Oni mi ulivaju mnogo samopouzdanja. Zadovoljan sam stvarima koje trener traži od mene u igri. Napravili smo neku vrstu dogovora - kada dobijem loptu mogu da radim šta god želim, ali u odbrani moram da obavljam određene zadatke. Volim da sam u kontaktu s loptom, ako mi je ne dodaš, ja ću je osvojiti", objasnio je Argentinac.

Što se tiče ekipe Monaka, "kneževi" su u iščekivanju lekarske odluke o nastupu Žeremija Tulalana, koji se povredio prošlog petka u meču sa Kaenom.

Trener Leonardo Žardim veruje da njegov tim može da izađe kao pobednik iz mečeva sa torinskom "starom damom".

"Kada su nas napustili Hames Rodrigez i Radamel Falkao mnogi su pomislili da se nećemo oporaviti. Mislili su da će ova ekipa jedva da se izbori za mesto među deset najboljih u prvenstvu Francuske i da neće uspeti da prođe grupnu fazu Lige šampiona. Dokazali smo suprotno", rekao je Portugalac i dodao:

"Juventus ima snažan tim i favorit je, ali nije prvi put da smo u podređenom položaju. Protiv Arsenala smo pokazali da nas ne bi trebalo potcenjivati i nadam se da ćemo još jednom to dokazati".

U sredu se igraju druga dva četvrtfinala, a sastaju se PSŽ - Barselona i Porto - Bajern Minhen.

Revanš mečevi duela od utorka su 22. aprila, a onih u sredu igraće se 21. aprila.

Šta vi mislite...?!

Komentari / 0

Ostavite komentar