Радоњић: Хоћемо побједу за почетак!

Тренер Црвене звезде Телеком каже да је његов тим после серије тешких утакмица ове сезоне спреман за полуфинале плеј-офа.

Кошарка 13.04.2015 | 23:20
Радоњић: Хоћемо побједу за почетак!

Куцнуо је час!

Црвена звезда Телеком у уторак од 21 час дочекује Партизан у првој од најмање три, а највише пет полуфиналних утакмица АБА лиге, у којима ће се "вечити" ривали борити за пласман у Евролигу 2015/16.

Дејан Радоњић, коме је генерални менаџер АБА лиге Роман Лисац уручио награду намењену најбољем тренеру ове сезоне, на заједничкој конференцији за медије у хотелу "Краун плаза" није излазио из оквира конвенционалног...

"Први пут се полуфинале игра на три добијена меча, боримо се за финале и уједно Евролигу. Партизан је кренуо у такмичење са једне основе, али је повратком Павловића, опоравком Милосављевића и довођењем Мачвана, играма које су биле све боље, серијом победа успео да се пласира у завршницу. Имају јако искусан и квалитетан тим", рекао је Радоњић.

"Свесни смо чињенице да нас очекује велика борба. У другачијем смо ритму од њих, али спремни дочекујемо серију, у амбијенту који је јако позитиван због свега што смо ове сезоне урадили и игара које смо пружали".

У АБА лиги су оба дербија добили домаћи тимови, док је Звезда била боља на неутралном паркету у Нишу, у полуфиналу Купа Кораћа.

"Сигурно је да наступ пред домаћим навијачима представља подстицај и надам се да ћемо победом кренути у полуфиналну серију. Фокусирани смо пре свега на први меч".

Упитан како планира да заустави Милана Мачвана, који се у досадашњим сусретима показао као нерешива енигма за његов тим, одговорио је да више пажње обраћа на колективни аспект тактике.

"Тим Партизана је квалитетан на свим позицијама и нећемо моћи да победимо само ако зауставимо Мачвана. Има ту још пуно квалитетних играча".

Капитен Лука Митровић констатовао је да ће једина разлика у односу на претходне дербије бити у психолошком притиску због важности утакмица, а да тактички мање-више нема шта ново да се очекује.

"Амбиције обе екипе су познате - борба за трофеј и учешће у Евролиги, што касније доноси много тога. Имамо разлога за оптимизам, али не треба гледати на минули рад. Важно је да максимално спремни очекујемо полуфиналну серију, која ће бити тешка и физички. Надам се да ће све проћи у спортској и ривалској атмосфери, као што су прошла претходна три меча", јасан је Митровић.

Први, као и сви преостали мечеви полуфинала, играће се од 21.00 у хали Пионир.

Друга утакмица је у среду, трећа у суботу, евентуална четврта у недељу...

Коментари / 0

Оставите коментар