Radonjić: Hoćemo pobjedu za početak!

Trener Crvene zvezde Telekom kaže da je njegov tim posle serije teških utakmica ove sezone spreman za polufinale plej-ofa.

Košarka 13.04.2015 | 23:20
Radonjić: Hoćemo pobjedu za početak!

Kucnuo je čas!

Crvena zvezda Telekom u utorak od 21 čas dočekuje Partizan u prvoj od najmanje tri, a najviše pet polufinalnih utakmica ABA lige, u kojima će se "večiti" rivali boriti za plasman u Evroligu 2015/16.

Dejan Radonjić, kome je generalni menadžer ABA lige Roman Lisac uručio nagradu namenjenu najboljem treneru ove sezone, na zajedničkoj konferenciji za medije u hotelu "Kraun plaza" nije izlazio iz okvira konvencionalnog...

"Prvi put se polufinale igra na tri dobijena meča, borimo se za finale i ujedno Evroligu. Partizan je krenuo u takmičenje sa jedne osnove, ali je povratkom Pavlovića, oporavkom Milosavljevića i dovođenjem Mačvana, igrama koje su bile sve bolje, serijom pobeda uspeo da se plasira u završnicu. Imaju jako iskusan i kvalitetan tim", rekao je Radonjić.

"Svesni smo činjenice da nas očekuje velika borba. U drugačijem smo ritmu od njih, ali spremni dočekujemo seriju, u ambijentu koji je jako pozitivan zbog svega što smo ove sezone uradili i igara koje smo pružali".

U ABA ligi su oba derbija dobili domaći timovi, dok je Zvezda bila bolja na neutralnom parketu u Nišu, u polufinalu Kupa Koraća.

"Sigurno je da nastup pred domaćim navijačima predstavlja podsticaj i nadam se da ćemo pobedom krenuti u polufinalnu seriju. Fokusirani smo pre svega na prvi meč".

Upitan kako planira da zaustavi Milana Mačvana, koji se u dosadašnjim susretima pokazao kao nerešiva enigma za njegov tim, odgovorio je da više pažnje obraća na kolektivni aspekt taktike.

"Tim Partizana je kvalitetan na svim pozicijama i nećemo moći da pobedimo samo ako zaustavimo Mačvana. Ima tu još puno kvalitetnih igrača".

Kapiten Luka Mitrović konstatovao je da će jedina razlika u odnosu na prethodne derbije biti u psihološkom pritisku zbog važnosti utakmica, a da taktički manje-više nema šta novo da se očekuje.

"Ambicije obe ekipe su poznate - borba za trofej i učešće u Evroligi, što kasnije donosi mnogo toga. Imamo razloga za optimizam, ali ne treba gledati na minuli rad. Važno je da maksimalno spremni očekujemo polufinalnu seriju, koja će biti teška i fizički. Nadam se da će sve proći u sportskoj i rivalskoj atmosferi, kao što su prošla prethodna tri meča", jasan je Mitrović.

Prvi, kao i svi preostali mečevi polufinala, igraće se od 21.00 u hali Pionir.

Druga utakmica je u sredu, treća u subotu, eventualna četvrta u nedelju...

Komentari / 0

Ostavite komentar