Ражнатовић: Дерби ми се никако не гледа! Ево и зашто...

Познати кошаркашки агент сматра да ће борба Црвене звезде и Партизана за финале АБА лиге донети највећу тензију са којом се српска кошарка икада суочила!

Кошарка 13.04.2015 | 21:20
Ражнатовић: Дерби ми се никако не гледа! Ево и зашто...

Полуфинална серије плеј-офа АБА лиге између Црвене звезде и Партизана креће у уторак.

Улог је огроман, јер пласман у финале доноси учешће у Евролиги наредне сезоне. Познато је да "вечити дерби" увек прати напета атмосфера, али због важности који има овај пут, тензија ће бити већа неко икада, сматра познати кошаркашки агент Мишко Ражнатовић.

"Очекује нас највећа тензија са којом смо се икада суочили. Улог одавно није био тако велики", почео је први човек агенције Беобаскет разговор за "Ало" и додао:

"Искрено, те утакмице ми се уопште не гледају. Биће огроман притисак на тренерима, судијама и играчима. Надам се да ће бити довољно паметни да се све заврши у спортским оквирима".

Ражнатовиће је навео и пример сценарија који би могао да узаврелу атмосферу доведе до "кључања".

"Евролига је од виталног значаја за оба тима, доноси новац и лакше довођење играча. Замислите да 40 минута петог меча решава судбину 'вечитих'. Ко изгуби биће у великој невољи...".

Искусни кошаркашки радник није желео да прогнозира резултат полуфинала.

"Имам своје мишљење о исходу дербија, али га не бих рекао ни Гестапоу!".

Налектрисана атмосфера, ипак, не прати само српски дерби.

"Грчка, Турска, Србија - то је балкански троугао, мало буре барута. Извесно је да страст према кошарци више нема везе са инцидентима који се дешавају", тврди Ражнатовић.

У интервјуу за "Ало" први човек Мега Лекса осврнуо се и на сукоб међу европским кошаркашким органзијацијама УЛЕБ и ФИБА.

"Врло је тешко предвидети расплет. ФИБА жели да преузме Евролигу, али мислим да је касно да се то догоди ове године. С друге стране, статус регионалног такмичења зависи од овог спора. Сигуран сам да ће АБА лига опастати уз неке мање промене. Генерално, ФИБА није против овог такмичења, само се залаже да не буде у приватном власништву".

Ражнатовић сматра да нема негативних ставки када је у питању АБА лига.

"Огромна је разлика између тимова који играју домаће и регионално првенство. Заговорници националног шампионата сматрају да ће се доласком Звезде и Партизана у мање градове кошарка развити. Ми не можемо вештачки да оживимо та места. Нема средстава, лоша је организација. Сматрам да АБА лига доноси више јаких утакмица, а то је добро за наше клубове".

Мега Лекс већ годинама "гаји" талентоване играче. Ове сезоне у први план су избили Никола Јокић и Ненад Миљеновић. На питање да ли би неко од њих могао наредне сезоне у Црвену звезду или Партизан, Ражнатовић је одговорио одрично.

"Мислим да од тога неће бити ништа. Једноставно, Јокић је прерастао ову средину, а Миљеновић је већ био члан оба тима и сигуран сам да није спреман да се враћа. Осталим момцима није време за одлазак у иностранство".

Коментари / 0

Оставите коментар