Ražnatović: Derbi mi se nikako ne gleda! Evo i zašto...

Poznati košarkaški agent smatra da će borba Crvene zvezde i Partizana za finale ABA lige doneti najveću tenziju sa kojom se srpska košarka ikada suočila!

Košarka 13.04.2015 | 21:20
Ražnatović: Derbi mi se nikako ne gleda! Evo i zašto...

Polufinalna serije plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde i Partizana kreće u utorak.

Ulog je ogroman, jer plasman u finale donosi učešće u Evroligi naredne sezone. Poznato je da "večiti derbi" uvek prati napeta atmosfera, ali zbog važnosti koji ima ovaj put, tenzija će biti veća neko ikada, smatra poznati košarkaški agent Miško Ražnatović.

"Očekuje nas najveća tenzija sa kojom smo se ikada suočili. Ulog odavno nije bio tako veliki", počeo je prvi čovek agencije Beobasket razgovor za "Alo" i dodao:

"Iskreno, te utakmice mi se uopšte ne gledaju. Biće ogroman pritisak na trenerima, sudijama i igračima. Nadam se da će biti dovoljno pametni da se sve završi u sportskim okvirima".

Ražnatoviće je naveo i primer scenarija koji bi mogao da uzavrelu atmosferu dovede do "ključanja".

"Evroliga je od vitalnog značaja za oba tima, donosi novac i lakše dovođenje igrača. Zamislite da 40 minuta petog meča rešava sudbinu 'večitih'. Ko izgubi biće u velikoj nevolji...".

Iskusni košarkaški radnik nije želeo da prognozira rezultat polufinala.

"Imam svoje mišljenje o ishodu derbija, ali ga ne bih rekao ni Gestapou!".

Nalektrisana atmosfera, ipak, ne prati samo srpski derbi.

"Grčka, Turska, Srbija - to je balkanski trougao, malo bure baruta. Izvesno je da strast prema košarci više nema veze sa incidentima koji se dešavaju", tvrdi Ražnatović.

U intervjuu za "Alo" prvi čovek Mega Leksa osvrnuo se i na sukob među evropskim košarkaškim organzijacijama ULEB i FIBA.

"Vrlo je teško predvideti rasplet. FIBA želi da preuzme Evroligu, ali mislim da je kasno da se to dogodi ove godine. S druge strane, status regionalnog takmičenja zavisi od ovog spora. Siguran sam da će ABA liga opastati uz neke manje promene. Generalno, FIBA nije protiv ovog takmičenja, samo se zalaže da ne bude u privatnom vlasništvu".

Ražnatović smatra da nema negativnih stavki kada je u pitanju ABA liga.

"Ogromna je razlika između timova koji igraju domaće i regionalno prvenstvo. Zagovornici nacionalnog šampionata smatraju da će se dolaskom Zvezde i Partizana u manje gradove košarka razviti. Mi ne možemo veštački da oživimo ta mesta. Nema sredstava, loša je organizacija. Smatram da ABA liga donosi više jakih utakmica, a to je dobro za naše klubove".

Mega Leks već godinama "gaji" talentovane igrače. Ove sezone u prvi plan su izbili Nikola Jokić i Nenad Miljenović. Na pitanje da li bi neko od njih mogao naredne sezone u Crvenu zvezdu ili Partizan, Ražnatović je odgovorio odrično.

"Mislim da od toga neće biti ništa. Jednostavno, Jokić je prerastao ovu sredinu, a Miljenović je već bio član oba tima i siguran sam da nije spreman da se vraća. Ostalim momcima nije vreme za odlazak u inostranstvo".

Komentari / 0

Ostavite komentar