Анализа: Ко ће у ЛШ из Премијер лиге? Јунајтед се пита!

Тријумфом у недељном дербију, тим са Олд Трафорда дошао у одличну ситуацију пред финиш сезоне. "Грађани" сада морају да поправе игру и да навијају за Челси, Евертон, Арсенал...

Фудбал 13.04.2015 | 20:40
Анализа: Ко ће у ЛШ из Премијер лиге? Јунајтед се пита!

Од недеље увече, стање на врху табеле Премијер лиге изгледа овако: Челси 73, Арсенал 66, Јунајтед 65, Сити 61, Саутемптон 56.

Дакле, ако Јунајтед и у преосталих шест кола задржи предност у односу на Сити - директно ће у Лигу шампиона, а "грађани" на дужи пут ка елити - кроз квалификације.

Наравно, за такве гиганте полазак ка ЛШ са степенице ниже неће представљати велики такмичарски проблем, већ првенствено финансијски, јер би им закомпликовао план припрема и летњих тимских путовања, финансијски јако исплативих.

Тренутно, тим са Олд Трафорда заузима драгоцену трећу позицију и има четири бода више од браниоца титуле. Ко ће против кога играти до краја сезоне?

* (д) је ознака за утакмицу код куће, (г) за гостовање.

ЈУНАЈТЕД: Челси (г), Евертон (г), ВБА (д), Кристал Палас (г), Арсенал (д), Хал (г).
СИТИ: Вест Хем (д), Астон Вила (д), Тотенхем (г), Квинс Парк (д), Свонси (г), Саутемптон (д).

После четврте узастопне лигашке победе, а пете у последњих шест мечева, менаџер "ђавола" Луј Ван Гал говорио је о борби за треће место.

"Наравно, мислим да смо могли да у овој форми заиграмо и раније, али у последњих 20 мечева били смо добри и бољи од већине у лиги. Друго полувреме је данас било фантастично. Веома сам поносан и задовољан због навијача, којима посвећујемо победу. Значи нам много, јер сада имамо четири бода више од Ситија и то је јако важно", рекао је Холанђанин.

Искусни тренер подсетио је на своје речи са почетка сезоне.

"Циљ нам је од старта био да будемо међу прва четири тима и бићемо веома задовољни ако остваримо тај циљ. Рекао сам да неће бити лако и имамо још шест мечева да одиграмо. Нисмо завршили посао, али смо на добром путу".

Његов колега са клупе Ситија, Мануел Пелегрини, збуњен је стао пред ТВ камере.

Менаџер шампиона Премијер лиге не може да схвати зашто његов тим континуирано игра добро само у првих 20 минута, па стане. Тако је било и вечерас.

"Били су бољи тим и то је то. Почели смо јако добро и контролисали утакмицу у првих 20 минута. После другог примљеног гола, изгубили смо ритам и Јунајтед је наставио да погађа. Не схватам зашто играмо добро само на почетку утакмице. Само у првих 20 минута. У том периоду доминирамо, стварамо шансе, имамо лопту... Наравно, није само то проблем. Можда тренутно немамо квалитет за дуже од 20 минута. Не знам...”, почео је Пелегрини.

Шеф струке "грађана" оценио је да је гол Хуана Мате (из офсајда) за 3:1 дао домаћину крила и улио "ђаволима" огромну веру у себе и своје могућности.

Како пронаћи мотив за даљу борбу?

"Веома је тешко бити на четвртој позицији. У Премијер лиги играју квалитетни тимови, а заостајемо за Јунајтедом само четири бода, а за Арсеналом пет. Морамо да се боримо до краја. Морамо да се боримо јер је због клуба, због мене и због играча јако важно да се квалификујемо за Лигу шампиона. Имамо још шест утакмица да пробамо да то урадимо. Били смо други целе сезоне и са те стране није лако, али имамо још шест кола до краја", подвукао је Пелегрини.

Коментари / 0

Оставите коментар