Analiza: Ko će u LŠ iz Premijer lige? Junajted se pita!

Trijumfom u nedeljnom derbiju, tim sa Old Traforda došao u odličnu situaciju pred finiš sezone. "Građani" sada moraju da poprave igru i da navijaju za Čelsi, Everton, Arsenal...

Fudbal 13.04.2015 | 20:40
Analiza: Ko će u LŠ iz Premijer lige? Junajted se pita!

Od nedelje uveče, stanje na vrhu tabele Premijer lige izgleda ovako: Čelsi 73, Arsenal 66, Junajted 65, Siti 61, Sautempton 56.

Dakle, ako Junajted i u preostalih šest kola zadrži prednost u odnosu na Siti - direktno će u Ligu šampiona, a "građani" na duži put ka eliti - kroz kvalifikacije.

Naravno, za takve gigante polazak ka LŠ sa stepenice niže neće predstavljati veliki takmičarski problem, već prvenstveno finansijski, jer bi im zakomplikovao plan priprema i letnjih timskih putovanja, finansijski jako isplativih.

Trenutno, tim sa Old Traforda zauzima dragocenu treću poziciju i ima četiri boda više od branioca titule. Ko će protiv koga igrati do kraja sezone?

* (d) je oznaka za utakmicu kod kuće, (g) za gostovanje.

JUNAJTED: Čelsi (g), Everton (g), VBA (d), Kristal Palas (g), Arsenal (d), Hal (g).
SITI: Vest Hem (d), Aston Vila (d), Totenhem (g), Kvins Park (d), Svonsi (g), Sautempton (d).

Posle četvrte uzastopne ligaške pobede, a pete u poslednjih šest mečeva, menadžer "đavola" Luj Van Gal govorio je o borbi za treće mesto.

"Naravno, mislim da smo mogli da u ovoj formi zaigramo i ranije, ali u poslednjih 20 mečeva bili smo dobri i bolji od većine u ligi. Drugo poluvreme je danas bilo fantastično. Veoma sam ponosan i zadovoljan zbog navijača, kojima posvećujemo pobedu. Znači nam mnogo, jer sada imamo četiri boda više od Sitija i to je jako važno", rekao je Holanđanin.

Iskusni trener podsetio je na svoje reči sa početka sezone.

"Cilj nam je od starta bio da budemo među prva četiri tima i bićemo veoma zadovoljni ako ostvarimo taj cilj. Rekao sam da neće biti lako i imamo još šest mečeva da odigramo. Nismo završili posao, ali smo na dobrom putu".

Njegov kolega sa klupe Sitija, Manuel Pelegrini, zbunjen je stao pred TV kamere.

Menadžer šampiona Premijer lige ne može da shvati zašto njegov tim kontinuirano igra dobro samo u prvih 20 minuta, pa stane. Tako je bilo i večeras.

"Bili su bolji tim i to je to. Počeli smo jako dobro i kontrolisali utakmicu u prvih 20 minuta. Posle drugog primljenog gola, izgubili smo ritam i Junajted je nastavio da pogađa. Ne shvatam zašto igramo dobro samo na početku utakmice. Samo u prvih 20 minuta. U tom periodu dominiramo, stvaramo šanse, imamo loptu... Naravno, nije samo to problem. Možda trenutno nemamo kvalitet za duže od 20 minuta. Ne znam...”, počeo je Pelegrini.

Šef struke "građana" ocenio je da je gol Huana Mate (iz ofsajda) za 3:1 dao domaćinu krila i ulio "đavolima" ogromnu veru u sebe i svoje mogućnosti.

Kako pronaći motiv za dalju borbu?

"Veoma je teško biti na četvrtoj poziciji. U Premijer ligi igraju kvalitetni timovi, a zaostajemo za Junajtedom samo četiri boda, a za Arsenalom pet. Moramo da se borimo do kraja. Moramo da se borimo jer je zbog kluba, zbog mene i zbog igrača jako važno da se kvalifikujemo za Ligu šampiona. Imamo još šest utakmica da probamo da to uradimo. Bili smo drugi cele sezone i sa te strane nije lako, ali imamo još šest kola do kraja", podvukao je Pelegrini.

Komentari / 0

Ostavite komentar