Ноле о Рафи: Он кад падне, тад је још јачи!

Новак Ђоковић каже да је Рафаел Надал и даље први фаворит на турнирима на шљаци упркос томе што Шпанац није баш најбоље почео текућу сезону.

Тенис 13.04.2015 | 19:20
Ноле о Рафи: Он кад падне, тад је још јачи!

“Зову га ’краљем шљаке’ и он заслужује ту титулу због својих достигнућа. Када год дође сезона шљаке, он је први играч који се спомиње као фаворит на сваком турниру. Играти са Надалом на шљаци увек је ултимативни изазов, чак иако се он мучи. То је Надал, то је његова подлога и ово је период године када он жели најбоље резултате“, рекао је Ђоковић.

Рафа је супериоран на шљаци током целе каријере, пре овогодишњег преласка на земљану подлогу признао је да је нервознији него икада раније у каријери када се мечеви ломе. Међутим, Ђоковић каже да то није ништа чудно.

“Нормално је да професионални спортиста пролази кроз различите емоције током каријере и током мечева. Нормално је прихватити успоне и падове, кризе, велике мечеве које не победиш јер будеш стегнут и јер је терет очекивања превелики. Ипак, ми говоримо о некоме ко је кроз каријеру толико тога освојио и ко има искуство, таленат, менталну и физичку снагу – он је један од најбољих тенисера свих времена и зато не бих био пртерано забринут“, додао је српски тенисер.

Ђоковић каже да су се и њему током каријере догађали слични тренуци.

“Изгубио сам неколико финала Грен слем турнира у низу – нпр. у финалу УС опена 2013. године сам водио, али сам изгубио јер ментално нисам могао да одржим исти ниво. Онда сам имао сјајну 2014. и 2015. годину када је реч о скору у финалима – срећа се окреће све време. Не може се од некога очекивати да буде у континуитету успешан у тим кључним тренуцима. И ми смо људи – губиш, почињеш да сумњаш у себе. Важно је размишљати о томе, идентификовати проблем и онда постати јачи. То је Надал много пута доказао – када падне, он постане јачи“.

Новак је у финалу турнира у Монте Карлу 2013. године победио Надала и тако је прекинуо низ Шпанца од осам узастопних трофеја у Кнежевини.

Ове године Ђоковића у другом колу чека бољи из дуела Истомин - Рамос, а Надала Тим или Пуи.

Коментари / 0

Оставите коментар