Nole o Rafi: On kad padne, tad je još jači!

Novak Đoković kaže da je Rafael Nadal i dalje prvi favorit na turnirima na šljaci uprkos tome što Španac nije baš najbolje počeo tekuću sezonu.

Tenis 13.04.2015 | 19:20
Nole o Rafi: On kad padne, tad je još jači!

“Zovu ga ’kraljem šljake’ i on zaslužuje tu titulu zbog svojih dostignuća. Kada god dođe sezona šljake, on je prvi igrač koji se spominje kao favorit na svakom turniru. Igrati sa Nadalom na šljaci uvek je ultimativni izazov, čak iako se on muči. To je Nadal, to je njegova podloga i ovo je period godine kada on želi najbolje rezultate“, rekao je Đoković.

Rafa je superioran na šljaci tokom cele karijere, pre ovogodišnjeg prelaska na zemljanu podlogu priznao je da je nervozniji nego ikada ranije u karijeri kada se mečevi lome. Međutim, Đoković kaže da to nije ništa čudno.

“Normalno je da profesionalni sportista prolazi kroz različite emocije tokom karijere i tokom mečeva. Normalno je prihvatiti uspone i padove, krize, velike mečeve koje ne pobediš jer budeš stegnut i jer je teret očekivanja preveliki. Ipak, mi govorimo o nekome ko je kroz karijeru toliko toga osvojio i ko ima iskustvo, talenat, mentalnu i fizičku snagu – on je jedan od najboljih tenisera svih vremena i zato ne bih bio prterano zabrinut“, dodao je srpski teniser.

Đoković kaže da su se i njemu tokom karijere događali slični trenuci.

“Izgubio sam nekoliko finala Gren slem turnira u nizu – npr. u finalu US opena 2013. godine sam vodio, ali sam izgubio jer mentalno nisam mogao da održim isti nivo. Onda sam imao sjajnu 2014. i 2015. godinu kada je reč o skoru u finalima – sreća se okreće sve vreme. Ne može se od nekoga očekivati da bude u kontinuitetu uspešan u tim ključnim trenucima. I mi smo ljudi – gubiš, počinješ da sumnjaš u sebe. Važno je razmišljati o tome, identifikovati problem i onda postati jači. To je Nadal mnogo puta dokazao – kada padne, on postane jači“.

Novak je u finalu turnira u Monte Karlu 2013. godine pobedio Nadala i tako je prekinuo niz Španca od osam uzastopnih trofeja u Kneževini.

Ove godine Đokovića u drugom kolu čeka bolji iz duela Istomin - Ramos, a Nadala Tim ili Pui.

Komentari / 0

Ostavite komentar