Фудбалска бајка играча и тренера Парме!

Фудбалски свет прича о Парми, фењерашу Серије А који је бацио на колена Јувентус, троструког узастопног шампиона Италије, и то у тренуцима док пролази кроз најтежи период у клупској историји. Да јурњава за лоптом по травнатом тепиху некада може да буде попут бајке доказано је у суботу, а целу причу је зачинио тренер Роберто Донадони.

Фудбал 12.04.2015 | 17:20
Фудбалска бајка играча и тренера Парме!

Некадашњи везиста и репрезентативац "азура" (63 утакмице и пет голова за Италију) бори се против "ветрењача" са својим пуленима, пут у нижи ранг је готово неизбежан, а финансијски проблеми су довели Парму на ивицу банкрота.

Многи би одавно у таквој ситуацији дигли руке од свега, не и Донадони и његови "крсташи". Овај 51-годишњи тренер је уочи чудесног подвига против "старе даме" урадио нешто што би мало ко учинио на његовом месту, али то је љубав према фудбалу и клубу.

Донадони је решио да Пармин спонзор буде његов ресторан чије се име нашло на дресовима играча против Јувеа.

"Морам да се захвалим својим партнерима, трудимо се да свима пружимо руку. Желимо да идемо до краја достојанствено и уздигнуте главе. Ко може да нам додатно помогне, увек је добродошао", поручио је Донадони.

Тренер последњепласираног тима Калча открио је и мало тајну.

"Гледао сам бајку са ћерком пре утакмице. Овај меч ме је подсетио на то да бајке могу да се остваре. Знали смо колико нашим навијачима значи утакмица као што је ова и срећни смо што смо их обрадовали", нагласио је Донадони.

Иако ће Пармина прича вероватно имати тужан крај, овакве приче увек показују да фудбал није постао само и једино велика машина за прављење новца.

Коментари / 0

Оставите коментар