Барса - Реал, трка за титулом тек почиње!

Ремијем Каталонаца у Севиљи, Мадриђани су се приближили лидеру на само два бода заостатка. Прочитајте шта водећи трио очекује до краја сезоне и прогнозирајте ко ће бити првак.

Фудбал 12.04.2015 | 16:40
Барса - Реал, трка за титулом тек почиње!

По свему судећи, свет ће уживати у фото-финишу трке за титулу шампиона Шпаније.

Од суботе увече, разлика између лидера Барселоне и другопласираног Реала је само два бода. У суботу ујутро била је дупло већа, а смањена је ремијем Каталонаца на андалужанског "неосвојивој тврђави" и рутинским тријумфом "краљевског клуба" над Еибаром.

У међувремену, шампион - Атлетико одиграо је нерешено са Малагом и сада за Реалом заостаје седам бодова, а за Барселоном девет.

Дакле, није искључено да име новог првака Примере сазнамо тек у последњем колу, 30. маја. До тада, биће одиграно још седам лигашких кола, а највећи шпански тимови супротставиће се следећим ривалима:

* (д) је ознака за утакмицу код куће, а (г) за меч на страни.

БАРСЕЛОНА: Валенсија (д), Еспањол (г), Хетафе (д), Кордоба (г), Сосиједад (д), Атлетико Мадрид (г) и Депортиво (д).

РЕАЛ: Малага (д), Селта (г), Алмерија (д), Севиља (г), Валенсија (д), Еспањол (г) и Хетафе (д).

Дакле, обе екипе гостоваће Еспањолу, с тим да ће Барселона путовати и на терен браниоца титуле, а да ће Реал 2. маја играти на стадиону Севиље, где домаћин није изгубио већ 32 утакмице.

Наравно, у духу спорта не би било праведно унапред отписати из те трке и Атлетико, али би њихова одбрана титуле у тренутној ситуацији била историјски подвиг.

"Јорганџијама" је сада бодовно ближа Валенсија, која прети црвено-белима са четврте позиције, са четири поена заостатка и одиграном утакмицом мање. До краја сезоне, пред екипом Дијега Симеона су још четири гостовања и дуел са Каталонцима на Калдерону. Уз то, попут Барсе и Реала, учествоваће бар још у четвртфиналу Лиге шампиона.

АТЛЕТИКО: Депортиво (г), Елче (д), Виљареал (г), Билбао (д), Леванте (г), Барселона (д) и Гранада (г).

Прогнозирајте исход шампионске трке - ко ће бити првак Примере?

Коментари / 0

Оставите коментар